ANGRIPER: En mann bestemte seg for å knuse Donald Trumps Walk of Fame-stjerne med en hakke. Mannen sier motivet er å auksjonere bort restene og samle inn penger til kvinner som har blitt seksuelt fornærmet. Video: Queen Kim via Storyful Vis mer

Valget i USA

Trumps «Walk of Fame»-stjerne får gjennomgå igjen. Nå er den knust med en slegge

En mann gikk berserk i Hollywoods mest kjente gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig onsdag morgen, lokal tid, tok en mann fram slegga og ødela stjerna til Donald Trump på «Walk of Fame» i Hollywood.

Det skriver New York Times.

Ifølge Norma Eisenman, politibetjent i Los Angeles, var det en mann som var kledd som en anleggsarbeider som slo løs med slegga onsdag. Disse opplysningene har politiet fra vitneobservasjoner og bildemateriale.

Hendelsen skal ha skjedd i 06-tiden på morgenen, skriver avisa.

LYDLØS: Den norske kunstneren Pøbel sprayet et «lydløs»-symbol på Trumps stjerne i april. Foto: Xposure / NTB Scanpix
LYDLØS: Den norske kunstneren Pøbel sprayet et «lydløs»-symbol på Trumps stjerne i april. Foto: Xposure / NTB Scanpix Vis mer

- Steinbiter over alt

Et vitne forteller til New York Times at hun var på vei til et møte, da hun så en mann med en plasthjelm og en refleksvest. Han skal også ha hatt med seg både en slegge og en hakke, forteller vitnet.

- Steinbiter fløy over alt, forteller vitnet.

Og det er ikke første gang Trumps stjerne får gjennomgå.

Ifølge nettstedet Deadline, skal mannen ha gjort det for å støtte kvinnene som har anklaget Donald Trump for seksuelle overgrep de siste ti årene.

Mannen forteller at han gjorde det fordi han har familiemedlemmer som har blitt seksuelt fornærmet.

- Jeg vil selge disse bitene (steinen han hakket løs) og tjene penger på dem, slik at de fornærmede kan få pengene, sier han.

Utsatt for hærverk flere ganger

I april tagget den norske gatekunstneren Pøbel fra Stavanger et «lydløs»-symbol på stjerna. Det var for å protestere mot presidentkandidaten.

I juni var det noen som satte opp en gjerde rundt Trumps stjerne. Det var for å markere at han endelig hadde fått sin mur, etter uttalelsene om at han ønsker å sette opp en mur mellom Mexico og USA, dersom han blir president. Ifølge CNN var det Los Angeles-baserte kunstneren Plastic Jesus som stod bak stuntet.

Ifølge Vanity Fair har både personer urinert på «Walk of Fame»-stjerna til presidentkandidaten og hundeeiere har latt hundene sitt få lov til å bæsje på eiendombaronens stjerne.