Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Truslene på nettet var bare en spøk

Ubaydullah Hussain (27) hevder nå at drapstruslene på internett mot jøder bare var en spøk.

ISLAMIST:   Ubaydullah Hussain hevder at truslene mot jøder på internett  bare var en spøk, fordi han var lei av påstandene om at islamister tar jegerprøven. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet
ISLAMIST: Ubaydullah Hussain hevder at truslene mot jøder på internett bare var en spøk, fordi han var lei av påstandene om at islamister tar jegerprøven. Foto: Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da tungt bevæpnet politi slo til mot boligen til islamisten Ubaydullah Hussain i formiddag, hadde han allerede forlatt hjemmet.

- Etter reaksjonene på hans ytring på en facebookside på internett i går tok han kontakt med mitt advokatfirma, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Elden var ved 9.45-tiden i dag i kontakt med politiet i Oslo, og forhørte seg om kriminalpolitiet skulle pågripe Ubaydullah Hussain.

Meldte seg selv
- Politiet avviste at det var aktuelt å arresterte ham. Politiet ønsket derimot å avtale et avhør, og de sa at de ville sende saksdokumentene over til oss, sier advokat John Christian Elden.

Først da Elden oppdaget at flere nettaviser skrev at politiet hadde vært på klientens bopel og forsøkt å pågripe Ubaydullah Hussain, tok han på ny kontakt med klienten.

- Jeg ba ham om å gå rett til Sentrum politistasjon og melde seg der. Det gjorde han, og der ble han pågrepet, sier Elden.

- Erkjenner Ubaydullah Hussain straffskyld for drapstrusler?

- Nei. Han har reagert på at det har vært mye skriving og påstander om jegerprøver og islamister. Derfor ønsket han å spøke med det på internett. Han mener at det han skreiv var ironi, og ikke noe annet, sier advokat John Christian Elden.

Norsk statsborger
Dagbladet får bekreftet at advokat Elden tidligere har bistått Ubaydullah Hussain. Men 27-åringen skal ikke tidligere være straffet.

FORVARER:  Advokat John Christian Elden representerer islamisten Ubaydullah Hussain som nekter straffskyld. - Vår klient blir nå avhørt av Oslo-politiet, sier Elden. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
FORVARER: Advokat John Christian Elden representerer islamisten Ubaydullah Hussain som nekter straffskyld. - Vår klient blir nå avhørt av Oslo-politiet, sier Elden. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- En av mine kolleger er nå på politihuset for å bistå vår klient i avhør, sier John Christian Elden til Dagbladet.

Ubaydullah Hussain er født i Norge, og er norsk statsborger.

Etter hva Dagbladet erfarer skal Ubaydullah Hussain forventet at det var Politiets sikkerhetstjeneste som skulle pågripe ham. Men det var det ordinære politiet som denne gang var interessert i islamisten.

Selv om Ubaydullah Hussain ikke er straffet for kriminelle forhold i i Norge, er han godt kjent av politiet i Oslo. Han skal de siste åra hatt nær kontakt med et kriminelt belastet miljø.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at Hussain er siktet for trusler mot enkeltpersoner.