Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trusler mot broer i California

SAN FRANSISCO (Dagbladet): Terrortrusselen er kommet til California. Guvernør Gray Davis sier de har mottatt troverdige trusler om sprengning av en eller flere bruer innen 7. november. Det nærmer seg panikkstemning i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av mennesker bruker hver dag Golden Gate- og Bay Bridge-bruene i San Francisco, Vincent Thomas-brua i Los Angeles og Coronado-brua i San Diego. Nå er bruene under spesiell oppsikt av både politi og sikkerhetstyrker. Bilen vil bli kontrollert, og syklister og fotgjengere får ikke benytte bruene. Golden Gate ble alt satt under spesiell overvåkning 11. september, men nå er vaktholdet ytterligere forsterket.

Trusler om sabotasje

Myndighetene har mottatt seriøse trusler om at noen har tenkt å utøve sabotasje mot en eller flere av bruene i tiden mellom 2. og 7. november. Folk er engstelige, og trafikken på bruene er gått dramatisk ned.

Amerikanske myndigheter vil ikke si hvilke trusler de har mottatt, men har satt i verk de strengeste sikkerhetstiltak noen gang for å sikre at intet skal skje med de fire livsviktige bruene.

Amerikanere blir oppfordret til å være spesielt på vakt og rapportere alt som kan være uvanlig eller mistenkelig.

BH til besvær

På alle flyplasser er det omfattende sikkerhetskontroll, og det står militært personell med våpen ved alle sikkerhetskontroller. Flyplassene har egne internnummer reisende skal benytte om de ser en veske eller bag som virker mistenkelig. Kontrollene er så omfattende at røntgengenmaskinene reagerer på glidelås i buksene og BH-hekter av metall. Nå har amerikanske bedrifter lansert eget undertøy for kvinner som flyr ofte. Det er uten metall og vil gjøre at kvinnene ikke blir holdt tilbake i sikkerhetskontrollene.

Hele Norges coronakart