Trusler mot journalister opp for Høyesterett

Avisartiklene førte til så grove trusler at journalistene anmeldte sakene. Høyesterett skal nå avgjøre journalisters vern mot trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tøyen-drapet i Oslo førte til at VG- journalist Rolf Widerøe og redaksjonssjef Arve Arefjord ble truet av en 26 år gammel mann. Mannen ble dømt for truslene, og straffeutmålingen ble anket. Torsdag behandlet Høyesterett saken.

Saken som ble behandlet i Høyesterett fredag, dreier seg om en dom fra Gulating lagmannsrett hvor en mann er dømt for trusler mot en journalist i Stavanger Aftenblad.

- Dersom Høyesterett mener dommen er riktig, betyr det at journalister har fått et vern mot trusler. Da settes det en grense for hva som er lovlig, sier Stavanger Aftenblad-journalisten Ole Sivertsen til NTB.

Skremt

3. november 2000 fikk journalist Ole Sivertsen en telefon fra et Hells Angels-medlem som skremte den erfarne journalisten. Saken dreide seg om et ecstasy-beslag med tittelen «Hells Angels-venner fengslet». Mannen mente artikkelen svertet Hells Angels, og ville at Sivertsen skulle dementere saken.

- Det var skremmende. Og tiden etter var svært belastende både for meg og min familie, forteller Sivertsen. Etter dommen i Gulating lagmannsrett har journalisten lagt saken bak seg. Han mener likevel at Høyesteretts behandling av både egen sak og VG-saken er viktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer