- Trusler mot Norges ambassade i India

Ber om styrket sikkerhet, ifølge indisk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske diplomater i India frykter terrorisme og har bedt politiet styrke sikkerheten, skriver avisa Express India.

Bakgrunnen skal være etterretningsopplysninger som tyder på at trusselen fra ytterliggående islamister er økende.

På grunn av Islamabad

Indiske politikilder forteller til avisa at de har mottatt et brev fra den norske ambassaden med en bønn om mer beskyttelse. Brevet inneholder en henvisning til karikaturtegningen som nylig ble trykket i Adresseavisen, av en halvnaken mann med en T-skjorte med påskriften «jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg!»

Norges ambassadør Ann Ollestad bekrefter over NTB at de har bedt om styrket sikkerhet.

- Dette var en sikkerhetsforanstaltning i lys av hendelsen i Islamabad, men ikke basert på direkte trusler mot ambassaden, sier Ollestad.

I begynnelsen av juni ble seks mennesker drept i et angrep mot Danmarks ambassade i den pakistanske hovedstaden Islamabad. Ytterliggående islamister i terrornettverket al-Qaida hevdet at det var de som sto bak angrepet.

Ollestad understreker at hun har full tillit til indiske myndigheters håndtering av saken, og at hun ikke ser grunn til å dramatisere situasjonen.

ØKER SIKKERHETEN:  Den norske ambassaden i New Delhi øker sikkerheten. Årsaken er vissheten om urolighetene som ble utløst av de danske Muhammed-karikaturene. Her brennes danske produkter i januar 2006. Foto:  AFP PHOTO/AHMAD AL-RUBAYE
ØKER SIKKERHETEN: Den norske ambassaden i New Delhi øker sikkerheten. Årsaken er vissheten om urolighetene som ble utløst av de danske Muhammed-karikaturene. Her brennes danske produkter i januar 2006. Foto: AFP PHOTO/AHMAD AL-RUBAYE Vis mer

Tar ingen sjanser

En høytstående indisk polititjenestemann, som ikke ønsker å bli navngitt, sier truslene tas svært alvorlig. Årsaken er vissheten om urolighetene som ble utløst av de danske Muhammed-karikaturene for noen år siden.

- Situasjonen virker ganske lik denne gangen, og vi tar ingen sjanser, sier polititjenestemannen til Express India.

Han forteller at det allerede er utplassert ekstra sikkerhetspersonell rundt ambassaden i New Delhi, og at patruljeringen i nabolaget er trappet opp.