TERRORTRUSLER:
Slik så inngangspartiet  til statsministerens kontor ut like etter at bomben smalt fredag 22. juli. I etterkant av terrorangrepene har flere norske ambassader og andre virksomheter som representerer Norge i utlandet mottatt terrortrusler.
Foto: Holm Morten / Scanpix .
TERRORTRUSLER: Slik så inngangspartiet til statsministerens kontor ut like etter at bomben smalt fredag 22. juli. I etterkant av terrorangrepene har flere norske ambassader og andre virksomheter som representerer Norge i utlandet mottatt terrortrusler. Foto: Holm Morten / Scanpix .Vis mer

Trusler mot norske mål i utlandet etter terroren

En rekke saker under etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ambassader, institusjoner og andre virksomheter som representerer Norge i utlandet, har mottatt trusler både skriftlig og muntlig etter all omtalen av terrorangrepene i Norge, skriver Aftenposten.

Truslene har ført til flere sikkerhetstiltak, og en rekke av sakene er nå under etterforskning i de ulike landene.

Den norske ambassaden i Helsingfors i Finland er blant stedene som har mottatt trussel. Det ble sendt en skriftlig trussel, som ble oversendt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og finsk sikkerhetstjeneste. Ambassaden i Amman i Jordan er også blant de mange UD-institusjonene i utlandet som har oversendt opplysninger til PST.

Det norske institutt i Roma, som er en del av Universitetet i Oslo, mottok en kort telefontrussel med varsel om et mulig angrep.

- Det var ubehagelig, men udramatisk. Vi fulgte dette opp med nødvendige tiltak, og det italienske politiet tok det alvorlig, sier instituttleder Turid Karlsen Seim til Aftenposten.

Som følge av at Norge har stått øverst på dagsordenen, har både enkeltpersoner og høyreekstreme miljøer over hele verden prøvd å skaffe seg mer oppmerksomhet, skriver avisen.

- Generelt er det alltid slik at det kommer en del falske meldinger og trusler som det ikke ligger noe bak etter en slik hendelse. Hver trussel blir vurdert som en reell trussel. Så gjøres det vurderinger for å sjekke dem videre ut, sier Siv Alsen, informasjonsrådgiver i PST.

(NTB)