Anne-Elisabeth Hagen

- Trusler mot rike er nok langt mer utbredt i Norge enn vi tror

Tidligere sjef for beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen, mener Norge er som en honningkrukke for kriminelle som ønsker å ramme velstående folk.

KRITISK: Tidligere sjef for beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen, mener nordmenn er for naive når det kommer til sikkerhet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KRITISK: Tidligere sjef for beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen, mener nordmenn er for naive når det kommer til sikkerhet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): Ti uker har gått siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. I går gikk politiet ut og etterlyste tre personer som ble fanget opp på overvåkningskamera utenfor arbeidsplassen til 68-åringens ektemann, milliardær og investor Tom Hagen.

Bevegelsene deres ble filmet på morgenen den 31. oktober, bare få timer før politiet mener kvinnen ble kidnappet fra sitt hjem.

Under dagens pressekonferanse ble det klart at ingen av disse personene har blitt identifisert, og politiet ber innstendig om at de skal melde seg.

Politiinspektør Tommy Brøske fortalte også at politiet har fått inn ytterligere 150 tips siden gårsdagen. Dermed har politiet fått mer enn 250 tips i saken siden de gikk ut offentlig med det de mener er en bortføring.

- En honningkrukke

Som en direkte ringvirkning av hendelsen har Næringslivets Sikkerhetsråd nå satt opp en konferanse med tema risiko for kidnapping blant næringslivsaktører. Blant foredragsholderne er tidligere sjef for beredskapstroppen, Anders Snortheimsmoen.

Han jobber i dag med sikkerhet overfor private aktører, og har blant annet hatt oppdrag som livvakt for Kjell Inge Røkke. Han har selv arbeidet konkret med flere bortføring- og trusselsaker i Norge under sin tid i politiet, og mener fenomenet skjer oftere enn mange tror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer