Trussel mot FN-hovedkvarter

Utenriksminister Jan Petersen og en norsk delegasjon er i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdensorganisasjonen gikk i formiddag ut med en kort melding om at «det var kommet en trussel som må tas alvorlig».

Trusselen kom allerede mandag, men FN har først gått ut med de nye sikkerhetstiltakene i dag etter samarbeid med det sveitsiske politiet.

Utenriksminister Jan Petersen er i Geneve som leder av den norske delegasjonen i WTO-forhandlingene om toll på landbruksvarer.

Også FNs generalsekretær Kofi Annan var i Geneve da truslene kom mandag. Han dro videre til Portugal i går.

- Den norske WTO-delegasjonen er opptatt med forhandlinger på embetsmannsnivå i dag på et hotell, og ingen herfra har vært i FN-hovedkvarteret, sier UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til Dagbladet.no.

Hun er i Geneve sammen med utenriksminister Jan Petersen og resten av den norske delgasjonen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har FN ikke gått ut med noen detaljer om hva trusselen går ut på.

- Terrortrussel

Verken journalister eller ansatte i FN-hovedkvarteret har merket noe til de skjerpede sikkerhetstiltakene i dag utover den vanlige strenge innsjekkingen til bygningen.

AFP siterer en FN-talsmann på at henvendelsen som høyner beredskapen har «karakter av en terroristtrussel», som det er grunn til å oppfatte som «troverdig».

De skjerpede sikkerhetstiltakene gjelder både hovedkvarteret Palais de Nations og bygningene til de andre store FN-organisasjonene som WHO (Verdens Helseorganisasjon), ILO (Den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen) og Høykommisæren for flyktninger.

28 nordmenn

I alt 28 norske politikere, diplomater, embetsmenn og kontoransatte jobber ved den faste FN-delegasjonen og med WTO-forhandlingene.

- Vårt bygg ligger i samme område som FN-bygningene, men det har foreløpig ikke kommet noen henvendelse direkte til oss om denne situasjonen.

- Ambassadør Wegger Christian Strømmen og de andre på jobb her er spredt på møter rundt i flere FN-bygninger og andre steder her i Geneve, og det er mulig vi får vite mer når de er tilbake utpå ettermiddagen, sier sekretær Sissel Mehl i det norske delegasjonsbygget til Dagbladet.no

TRUET: FN-hovedkvarteret i Geneve har mottatt trusler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer