Trussel mot Norwegian-fly på Oslo lufthavn

Et Norwegian-fly mottok søndag kveld en bombetrussel.

TRUSLER: Norwegian-flyet som skulle ta av til Stavanger 20.30 stoppet boarding da det mottok en bombetrussel. Nå sjekkes all bagasje før passasjerene kan gå om bord i flyet. Foto: Tipser
TRUSLER: Norwegian-flyet som skulle ta av til Stavanger 20.30 stoppet boarding da det mottok en bombetrussel. Nå sjekkes all bagasje før passasjerene kan gå om bord i flyet. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du video, bilder eller tips? Kontakt oss på e-post 2400@db.no, på tlf. 24 00 00 00 eller SMS/MMS til 2400!

Det er mottatt en trussel mot et Norwegian-fly på Oslo lufthavn søndag ettermiddag. Trusselen skal ha blitt framsatt over et chatteforum, opplyser politiet til Dagbladet.

- Truslene skal ikke ha blitt framsatt direkte til Norwegian. Noen som har kommet over en chattegruppe på Internett har tatt kontakt med Norwegian. I den chattegruppa var det nevnt flightnummer og ordet bombe på engelsk, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Loraas sier at Norwegian tok kontakt med politiet 20.40 om trusselen. Boardingen ble deretter stoppet.

Oppretter sak

Politiet vurderer imidlertid ikke at det er noen fare for passasjerer nå.

- Vi mener det ikke er noe hold i truslene sånn sett. Vi er på Gardermoen med patrulje og innsatsleder som har dialog med kapteinen. Det vil deretter tas en avgjørelse i samråd med Norwegian når flyet eventuelt kan lette, sier han.

Politiet oppretter nå sak og vil etterforske truslene framover.

ETTERFORSKES: Politiet tror det er lite hold i bombetrusselen mot Norwegian-flyet. All bagasje sjekkes nøye før ny boarding. Foto: Tipser
ETTERFORSKES: Politiet tror det er lite hold i bombetrusselen mot Norwegian-flyet. All bagasje sjekkes nøye før ny boarding. Foto: Tipser Vis mer

- Vi er lettet over at politiet har kommet frem til at det ikke var noe hold i trusselen, sier talsperson i Norwegian Astrid Mannion-Gibson til Dagbladet.

Det er flyet DY548 fra Oslo til Stavanger som har mottatt trusselen og ifølge Mannion-Gibson er ny avgang satt til klokka 22.50.

Ifølge Avinor tok flyet av klokkaa 23.40.

Sjekker all bagasje

All bagasje vil bli gjennomgått en gang til før passasjerene går om bord i flyet, opplyses det ved gaten klokka 22.30. Dette er for at passasjerene skal føle seg trygge, opplyser kapteinen via høytaleranlegget.

I landgangen har flere politibetjenter og vektere tatt plass for å gjennomgå all håndbagasje for ombordstigning. I tillegg har all innsjekket bagasje blitt tatt ut av flyet og gjennomgått på nytt, opplyser en passasjer som skal reise med flyet.

Passasjeren sa tidligere til Dagbladet at de reisende hadde mottatt lite informasjon.

- Vi har ventet i 1,5 time, og den eneste informasjonen vi har fått er at de i skranken ikke har noe informasjon, sa passasjeren.

Han forteller at boardingen startet, som planlagt, men at passasjerene som gikk på flyet kom tilbake. De venter nå ved gaten.

En politimann er inne i landgangen, ifølge mannen som ønsker å være anonym.

Det var pressevakt ved Oslo lufthavn Dagbladet snakket med først.

- Det har kommet en ubekreftet melding om en mulig trussel mot et Norwegian-fly, sa pressevakt i Oslo Lufthavn, Lasse A. Vangstein til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer