Trussel mot Telia

Trussel mot Telia etter hijab-reklame

Teleselskapet Telia rullet opp en ny kampanje torsdag forrige uke. Den skapte reaksjoner på Facebook, og tirsdag formiddag mottok selskapet en trussel.

TELIA: Politiet etterforsker en trussel som er kommet mot mobilselskapet Telia tirsdag. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11.11 mottok oslopolitiet en melding fra hovedkontoret i teleselskapet Telia. Det handler om en trussel, bekreftet operasjonsleder Gjermund Stokkli overfor Dagbladet.

Politiet har ingen grunn til å tro at trusselen er reell, men saken blir etterforsket.

- Mange ansatte berørt

- Vi rådgir selskapet i forhold til situasjonen de står i. Per nå er det ikke noe som gir en voldsomt økt bekymring. Vi etterforsker dette på vanlig måte. Men det er mange ansatte som er berørt og i den anledning er vi på stedet, sier politiets innsatsleder, Erik Hestvik, til Dagbladet. Han er til stede ved Telias kontor i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at det har blitt framsatt en trussel mot Telia. Dette er en nå en politisak og vi har god dialog med politiet, sier informasjonssjef ved Telia, Kristian K. Fredheim, til Dagbladet.

- Sikkerheten til våre ansatte er det vi ser på som det viktigste å prioritere, sier han videre.

TELIA: Politiets innsatsleder, Erik Hestvik, utenfor Telias kontor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TELIA: Politiets innsatsleder, Erik Hestvik, utenfor Telias kontor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ny kampanje

Informasjonssjefen forteller at trusselen har kommet som følge av en ny kampanje Telia har ute.

Trusselen er direkte koblet til reklamen.

Denne kampanjen startet torsdag forrige uke. Reklamen viser blant annet Mia Landsem, den profilerte «nettdetektiven» som avslører netthetsere og personer som sprer intimbilder av jenter og gutter på nett.

Den viser også en kvinne som tar av seg et slør på hodet, og en annen kvinne som kler seg i hijab.

«Vær trygg. Vær fri. Vær deg selv», er budskapet.

Kortversjonen av videoen, som Telia la ut på Facebook torsdag, skapte reaksjoner. I skrivende stund har den over tusen kommentarer.

TRUSSELEN: Ifølge Telia skal trusselen mot dem tirsdag 2. april ha kommet som følge av denne reklamevideoen. Vis mer

Reagerer på budskapet

«Er det frihet å kaste hijaben? For noen sikkert. Men ikke alle? Hva driver dere med her Telia? Smaksløst», lyder en av kommentarene som har tikket inn under videoen.

Nettavisen, som omtalte kritikken mot kampanjen i går, skrev at både kunder og andre, og særlig muslimske, reagerer på budskapet de mener Telia sendte ut.

- Videoen retter oppmerksomhet mot mangfold og frihet. Vi var klar over at noen ville reagere, både positivt og negativt. Debatten ønsker vi velkommen. Trusler er ikke ønsket, sier informasjonssjef Fredheim til Dagbladet.

Fredheim forteller at trusselen kom via sosiale medier, men ellers ønsker han ikke å komme med ytterligere detaljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer