Trussel om skoleskyting i Bodø:

Trussel om skoleskyting i Bodø: Hadde aldri planer om å gjennomføre trusselen

Forklarte at trusselen ikke var alvorlig ment og at de aldri hadde planer om å skade noen.

TRUSSEL: Politiet har rykket ut til flere adresser etter melding om en mulig skoleskyting på Bodø videregående skole i morgen. Foto: Thor-Wiggo Skille
TRUSSEL: Politiet har rykket ut til flere adresser etter melding om en mulig skoleskyting på Bodø videregående skole i morgen. Foto: Thor-Wiggo Skille Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har pågrepet tre personer etter trusler om skyting rettet mot Bodø videregående skole.

De tre pågrepene er alle elever ved Bodø videregående skole. Dagbladet får opplyst av Nordland fylkeskommune at ingen av de tre skoleelevene ble pågrepet på skolen.

SISTE: I en pressemelding opplyser politiet om at «etterforskning har i kveld avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre trusselen.»

De tre siktede skal ha forklart overfor politiet at trusselen ikke var alvorlig ment og at de aldri hadde planer om å skade noen. De blir i kveld løslatt fra politiets varetekt

- Dette støttes også av den øvrige etterforskningen som politiet har gjennomført i kveld, sier krimsjef ved Bodø politistasjon, Knut Waldemar Solli, i pressemeldingen.

Beslagene som politiet gjorde i forbindelse med pågripelsene dreier seg om svært realistiske våpenetterligninger, men er ikke egnet til å skade noen.

Reell trussel

Politiet fikk klokka 12.30 inn en melding til operasjonssentralen med en begrunnet trussel om skoleskyting i morgen, fredag. Innholdet i trusselen var rettet mot Bodø videregående skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer