- Trussel-videoen ble laget på ungdomshus

Ny siktelse i Erdal-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siktet ytterligere en ung person etter trusselvideoen mot Erdal ungdomsskole på Askøy. Den siktede benekter kjennskap til videoen.

Lensmann Odd Dale på Askøy opplyser at en person var inne til avhør fredag kveld, og at denne personen nå er siktet i saken.

- Vedkommende nekter å ha kjennskap til videoen, sier Dale til NTB.

Han vil ikke si om den siktede er elev ved Erdal ungdomsskole eller gi andre opplysninger om vedkommende.

- Vi holder kortene tett til brystet av hensyn til denne personen, sier lensmannen.
Løslatt
Den siktede ble løslatt etter politiavhøret fredag kveld. Advokat Lasse Solberg bistår den siktede. Han sier til bt.no at det dreier seg om en ung person, og at vedkommende har avgitt en relativt omfattende forklaring. Heller ikke han ønsker å gi detaljer i saken.

- Min klient har forklart til politiet at vedkommende ikke har noe med videoen å gjøre. Klienten min stiller seg overrasket og uforstående til dette, sier advokaten til NRK.

Trusselsaken i Hordaland startet da det ble oppdaget en video på nettstedet YouTube som inneholdt truende tekst, bilde av Erdal ungdomsskole og lenker til skolemassakren i Finland og andre tilsvarende hendelser.


Ungdomskultursenter
Ifølge BT mener politiet nå at trusselvideoen ble lagt ut på internett fra en datamaskin på ungdomskultursenteret «Huset» på Askøy. Krimteknikere har beslaglagt datamaskiner fra «Huset» og leter nå etter elektroniske spor av hvem som har lagt ut videoen.

Sist mandag ble en 15 år gammel tidligere elev pågrepet og siktet i saken. Mistanken mot denne 15-åringen skal være svekket, blant annet fordi etterforskerne mener gutten ikke har vært på ungdomssenteret på det tidspunktet videoen skal ha blitt lagt ut på nettet.

- Politiet tok kontakt for å fortelle at mistanken mot min klient er svekket. Han ble selvfølgelig svært glad, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad til bt.no.

NTB

NY SIKTELSE: En ny person er siktet i trusselvideo-saken i Askøy. Politiet vil ikke si hva han er siktet for. Foto: Leif Stang
NY SIKTELSE: En ny person er siktet i trusselvideo-saken i Askøy. Politiet vil ikke si hva han er siktet for. Foto: Leif Stang Vis mer