Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trusselbildet blir avgjørende

Oslos politimester gjør seg klar for Obama-besøk.

KLAR FOR BESØK: Oslos politmester Anstein Gjengedal bretter opp ermene og gjør seg klar for presidentbesøk i desember. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
KLAR FOR BESØK: Oslos politmester Anstein Gjengedal bretter opp ermene og gjør seg klar for presidentbesøk i desember. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslos politimester Anstein Gjengedal bretter opp ermene og gjør seg klar til å ta i mot den amerikanske presidenten.

Han har to måneder på seg til å forberede hovedstaden på besøket i desember. Sikkerhetsoppbudet vil bli enormt, men detaljene er foreløpig uklare.

- Vi har den tiden vi har. Nå har vi hatt besøk av amerikanske presidenter tidligere og bygger på de erfaringene vi har, sier han til Dagbladet.

Eget opplegg
Barack Obama har også sitt eget sikkerhetsopplegg når han reiser verden rundt, og Oslo-politiet skal samarbeide med dem.

- Den amerikanske sikkerhetstjenesten har sitt opplegg og sine synspunkter. Vi skal samarbeide med dem, så ser vi hva vi får til.

Under Clinton-besøket i 1999 ble kumlokk sveiset igjen, og da Obama besøkte København i forrige uke ble sentrum nærmest hermetisk lukket. Politimesteren håper at publikum får muligheten til å få sett den amerikanske presidenten.
- Vi skal ivareta sikkerheten, men også sørge for at publikum får muligheten til å komme.

Presidenten har allerede gjort det klart at sannsynligheten for at han kommer til Oslo 10. desember er stor. Det er svært sjelden at prisvinnere ikke møter opp personlig for å motta Nobels fredspris.

Gleder seg
Men det er foreløpig uklart hvor lenge han blir. Gjengedal vet derfor ikke hvor stort sikkerhetsopplegget vil bli ennå.

- Når USAs president kommer, blir det ekstraordinært. I fjor, da Finlands tidligere president kom, var det som vanlig. Men i 2001, like etter 911, var det mye sikkerhet. Amerikanerne er påpasselige med sikkerheten. Og trusselbildet er avgjørende.

- Gleder du deg til han kommer?
- Vi gleder oss! Dette er en stor utfordring vi ser fram til. Og det er mange flinke folk i distriktet. Det setter enda mer fokus på byen vår, det er positivt for Oslo, smiler politimesteren.

- Er du fornøyd med vinneren?
- Ingen kommentar.

Oslos ordfører Fabian Stang sa tidligere i dag at han håpet presidenten kunne komme på Oslo-besøk 17. mai. Politimesteren tviler på om det lar seg gjøre.
- Det hadde vært hyggelig, men jeg tror ikke presidenten har tid til det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling