Sikkerhet og trusler

- Trusselbildet har endret seg. Utviklingen i nærområdet må håndteres. Det er alvor nå

Instituttsjef ved svenske Försvarshögskolan etterlyser en nasjonal sikkerhetsstrategi for landet. 

SIKKERHET: Svenske Lars Hedström etterlyser en nasjonal sikkerhetsstrategi, og peker på at Storbritannia legger fram årlige rapporter. Illustrasjonsbilde: Prazis / Shutterstock / NTB scanpix
SIKKERHET: Svenske Lars Hedström etterlyser en nasjonal sikkerhetsstrategi, og peker på at Storbritannia legger fram årlige rapporter. Illustrasjonsbilde: Prazis / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet). «Trusselbildet har endret seg. De globale spørsmålene og utviklingen i nærområdet kommer nærmere og må håndteres. Det er alvor nå.»

Det skriver sjef ved Institutt for høyere totalforsvarsutdanning ved den svenske Försvarshögskolan, Lars Hedström i et innlegg hos Svenska Dagbladet.

10. til 12. januar skal en nasjonal konferanse om folk og forsvar finne sted i Sälen. I den forbindelse etterlyser Hedström en nasjonal sikkerhetsstrategi.

Han mener at den offentlige debatten i stor grad tar for seg viktige spørsmål som det kreves svar på fra høyere hold.

«Det er på tide nå. Den nasjonale sikkerhetsstrategien må presenteres. Vi vil ikke se et simpelt policydokument. Vi trenger kontroll - spørsmålene hvorfor, hva og hvordan må besvares i strategien. Det innebærer en overordnet holdning, valg og prioriteringer. Jamfør Storbritannia - tre overordnede mål, tre dominerende trusler og fire utfordringer. Det kreves politiske veivalg. Stefan Löfven - gi oss strategien», skriver Hedström videre.

- Pågår allerede en krig

Storbritannia offentliggjorde i starten av desember rapporten «National Security Strategy and Strategic Defence and Security Review 2015».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer