Hagen-forsvinningen:

Trusselbrevet: Språkdetaljen politiet avslørte

Omfattende undersøkelser av brevet er gjort. Konklusjonen er klar: Den som har skrevet det kommer ikke fra Skandinavia.

ÅSTED: Ekteparet Hagens bolig i Lørenskog er av politiet omtalt som åstedet. Her ble også trusselbrevet funnet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ÅSTED: Ekteparet Hagens bolig i Lørenskog er av politiet omtalt som åstedet. Her ble også trusselbrevet funnet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et flere sider langt brev med omfattende beskrivelser av hvordan overføring av løsepenger i form av kryptovaluta skal finne sted. Trusler om hva som vil skje dersom penger ikke overføres og politi eller media varsles om at Anne-Elisabeth Hagen er borte. Alt skrevet på gebrokken norsk.

Det var noe av det som møtte milliardær Tom Hagen i eneboligen i Sloraveien 31. oktober i 2018.

Siden den gang har det vært gjennomført en rekke analyser av brevet - både innholdet og selve papiret det var skrevet på, i jakten på den antatte motparten. Politiet har tidligere avslørt at brevpapiret var kjøpt på Clas Ohlson.

De har imidlertid holdt kortene tett til brystet når det kommer til innholdet. Nå kan Dagbladet avsløre at personer i Norge med fagkunnskap innen feltet rettslingvistikk har undersøkt brevet. Konklusjonen har vært klar: forfatteren har ingen av de skandinaviske språkene som morsmål.

Dagbladet har spurt politiet om de har noen kommentar til opplysningene. De har torsdag ikke hatt kapasitet til å svare på dette.

Ekte og falske feil

Aneta Pavlenko er en av verdens fremste eksperter innen forensisk lingvistikk, også kjent som kriminallingvistikk, og jobber blant annet som professor ved Universitetet i Oslo. Hun har vært brukt som konsulent og ekspertvitne i en rekke etterforskninger og rettssaker i USA, blant annet etter Boston maraton-terroren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer