Trusselen er ikke avverget

- Vi holder fast ved det vi sa om at en bombe skal detoneres et sted i sentrale Göteborg lørdag, sier politiets talsmann.

ØKT BEREDSKAP:Securitas har satt inn flere vakter i Östra Nordstan enn ellers, og politiet har økt beredskapen i området med et stort antall politimenn, både sivile og uniformerte. Ifølge politiet er ikke bombetrusselen i Göteborg avverget. Foto: AFP PHOTO /Bjorn Larsson Rosvall / SCANPIX
ØKT BEREDSKAP:Securitas har satt inn flere vakter i Östra Nordstan enn ellers, og politiet har økt beredskapen i området med et stort antall politimenn, både sivile og uniformerte. Ifølge politiet er ikke bombetrusselen i Göteborg avverget. Foto: AFP PHOTO /Bjorn Larsson Rosvall / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Göteborg pågrep og siktet flere personer mistenkt for å stå bak bombetrusler i byen i dag tidlig. Men ifølge Göteborg-politiet er trusselen ennå ikke avverget, melder NTB via nyhetsbyrået TT.

- Trusselen mot sentrum er ikke avverget med lørdagens pågripelser, sier Göteborgs-politiets talsmann Björ Blixter.

- Vi holder fast ved det vi sa om at en bombe skal detoneres et sted i sentrale Göteborg lørdag, legger han til.

I 13.30 tida i dag var kjøpesenteret Nordstan bevoktet av politi.

- Egentlig burde vi vel ikke være her, men det kjennes trygt med så mye politi, sier familien Thorén fra Jönköping til GT.se.

Ifølge GT har folk göteborgsfolket tatt bombetrusselen på alvor, og det er langt færre handlende på kjøpesenteret enn normalt på en lørdag formiddag.

Lastebil med eksplosiver De pågrepne mennene siktes for å ha planlagt terrorangrep.

Ifølge Expressen skulle en lastebil fylt med eksplosiver bli detonert i nærheten av kjøpesenteret Nordstan i Göteborg i dag, lørdag. Ifølge politiet skal en person ha overhørt trusselen i en samtale mellom to andre personer.

Politiet satte sin lit til vitneforklaringen og bestemte seg, etter lengre diskusjoner, for å sende ut en pressemelding fredag ettermiddag.

- Vi har hatt store diskusjoner fram og tilbake om hvorvidt vi skulle gå ut med informasjonen eller ikke, men vi valgte til slutt å gjøre det, sier informasjonsdirektør hos politiet i Västra Götaland, Malin Sahlström.

Flere pågrepet Politiet aksjonerte lørdag mot en rekke adresser i Göteborg og pågrep flere personene som er siktet for forberedelse til terror.

- Vi er fornøyde med dem vi har fått inn. Det finnes ingen som er «på frifot», sier Blixter.

På grunn av de knappe opplysningene i saken, er det meningsløst å sperre av områder, evakuere folk eller søke etter bomber, forklarer politimester Carina Persson.

- Vi er nå i en situasjon der vi ikke helt kan vurdere hvorvidt trusselen skulle settes ut til live, sier hun.

Urolige - Det er klart at bombetrusselen uroer oss, sier skiftleder Marius Beresoae på McDonald''s i Östra Nordstan til Expressen.

Personalet på restauranten holder et ekstra øya med sine gjester.

- Vi ser etter om noen oppfører seg annerledes eller om noen går fra en veske. Vi er på vakt, helt enkelt.

Økt beredskap Securitas har satt inn flere vakter i Östra Nordstan enn ellers, og politiet har økt beredskapen i området med et stort antall politimenn, både sivile og uniformerte.

- Vi har et antall personer i avhør nå. Det kommer til å pågå hele dagen, sier Marie Åhman, talsperson for politiet i Västra Götaland.

Åhman vil ikke kommentere om det fortsatt er fare for gjennomføring av trusselen.

- Det kan ikke utelukkes at flere vil pågripes , men vi har ingen planer om dette nå, sier Blixter til Expressen.

Blixter vil ikke gå videre inn på hvor mange som er pågrepet, men sier til Expressen at det er flere. Nå blir de pågrepne avhørt.

Politiet vil ikke fraråde folk å besøke Göteborg.

IKKE OVER: Til tross for at politiet tidligere i dag pågrep et ukjent antall personer for terrortrusler mot kjøpesenteret Nordstan i Göteborg, anser ikke politiet trusselen for avverget. Foto: Jan Wiriden/Expressen.se
IKKE OVER: Til tross for at politiet tidligere i dag pågrep et ukjent antall personer for terrortrusler mot kjøpesenteret Nordstan i Göteborg, anser ikke politiet trusselen for avverget. Foto: Jan Wiriden/Expressen.se Vis mer