Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trusselen mot bebyggelsen avhenger av vindretninga

Brenner i to områder i Flatanger.

UTRYKNING: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykket lørdag kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området har blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa
UTRYKNING: Store mannskaper fra politi og brannvesen rykket lørdag kveld ut til Flatanger, etter at brannen i området har blusset opp. Foto: Jostein Aardal / Namdalsavisa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: I sju-tida søndag morgen melder Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter at ingen bygninger har blitt skadd i løpet av natta.

Brannvesenet vil starte slukking eller etterslukking med helikopter og bakkemannskaper når det blir lyst ute.

(Dagbladet): Brannen i Flatanger blusset opp igjen lørdag kveld. Det brenner nå i to områder på Sørneshalvøya.

- Det ene stedet ligger nord-vest for Hasvåg. Det er to halvøyer som stikker ut der. Det er ikke noen bebyggelse i dette området, så der får det rett og slett bare brenne. Det andre stedet er ved bebyggelsen i Hasvåg, sier operasjonsleder Inge Jørstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet natt til søndag.

Brannen strekker seg over et kvadratkilometer stort område i Hasvåg, ifølge Trønder-Avisa. Blant annet brenner det i nærheten av skolebygningen.

Jørstad sier det ikke dreier seg om flammer, som tidligere i uka.

- Det er ulmebrann. Det er i områder hvor det allerede har brent, så det er lengre ned i vegetasjonen, sier Jørstad.

Så langt er det ikke meldt om noen skader på bebyggelsen.

- Det er ingen umiddelbar fare for bygningene. Men det avhenger av at vindretningen holder seg slik den er nå. Vi kan ikke si vi har kontroll på brannen, for det har vi ikke. Men slik det ligger an nå, så er ikke bebyggelsen truet, sier Jørstad.

Et helikopter fra Forsvaret står i beredskap, og politiet håper å kunne sette det inn i slokningsarbeidet søndag morgen. Det var lørdag kveld kraftig vind i området, noe som kan skape problemer for helikopteret.

De fem innbyggerne som fikk flytte hjem etter storbrannen tidligere i uka, ble lørdag kveld evakuert på nytt.

Hele Norges coronakart