- Trusselen var reell

Birmingham var i fare i går, bekrefter politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): (Dagbladet.no): Folk var i reell fare i Birmingham i går. 20 000 ble evakuert etter at politiet via etterretning fikk melding om en trussel. Politimester Paul Scott Lee vil ikke beskrive hva trusselen gikk ut på, men sier ifølge BBC News at trusselen var relle og troverdig.

En konkret trussel 

- Trusselen som vi reagerte mot var veldig konkret. Den var konkret når det gjelder tid og sted. Folk i Birmingham var i fare i går kveld, sier han.

Etter at politiet mottok meldingen, bestemte de først at veiene inn til sentrum skulle stenges for all biltrafikk. Folk i bykjernen fikk beskjed om å være på vakt, og om at de kunne komme til å bli ransaket på vei inn på barer og utesteder.

Senere bestemte politiet at 20 000 mennesker i sentrum måtte evakuereres. Fire mistenkelige pakker ble funnet, og politiet sprengte dem i lufta på en kontrollert måte ombord i en buss.

Det aktuelle området, Broad Street og det kinesiske nabolaget, har spesielt mange barer, utesteder, hoteller og leiligheter. I dag er området åpnet igjen.

- Sikkerhet er høyeste prioritet
Sikkerheten i Storbritannia er høynet etter terroraksjonene i London 7. juli.

- I den nåværende verdenssituasjonen er folks sikkerhet vår høyeste prioritet, sa Paul Scott Lee.

Måtte forlate byen: Innbyggerne ble evakuert fra Bristol Road i Birmingham sentrum lørdag på grunn av bombetrusler.  Politiet foretok senere en kontrollert eksplosjon av en buss i Corporation Street. Foto: Scanpix
Måtte forlate byen: Innbyggerne ble evakuert fra Bristol Road i Birmingham sentrum lørdag på grunn av bombetrusler. Politiet foretok senere en kontrollert eksplosjon av en buss i Corporation Street. Foto: Scanpix Vis mer

På en pressekonferanse i natt sa politiet at det ikke var noen forbindelse mellom terrorbombingene i London og trusselen i Birmingham i natt.

Falske alarmer

Store politistyrker var på plass i sentrum av byen natt til søndag. Dette var tredje gang i løpet av lørdag at terroralarmen gikk i England, men den første reelle. Tidligere gikk terroralarmen da det begynte å brenne i Hard Rock Café, før det da en pakke ble etterlatt på et tog i Manchester. Begge viste seg å være falske alarmer.

Inntullet i tepper: Hotellgjester forsøker å holde varmen etter å ha blitt evakuert av politiet.
Folketomt: En av de sentrale gatene i Birmingham sentrum, Broad Street, var folketom etter at politiet hadde beordret folk til å forlate området eller dra hjem. Broad Street har vanligvis et sydende folkeliv i gatens mange puber, restauranter og nattklubber.