FORTSATT BERLIN - MEN IKKE HER:  36-åringen fra Follo blir fortsatt i Berlin. Ikke på denne adressen der han har bodd siden juni, men i varetektsfengsel uten fri tilgang til å ytre seg via nett og telefon. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
FORTSATT BERLIN - MEN IKKE HER: 36-åringen fra Follo blir fortsatt i Berlin. Ikke på denne adressen der han har bodd siden juni, men i varetektsfengsel uten fri tilgang til å ytre seg via nett og telefon. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.Vis mer

Trusselmannen blir sittende fast i Berlin

Follo-politiet samler lang rekke trusler - før og etter Værnes-evakueringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om den bombetrusselsiktede Follo-mannen samtykker i å bli utlevert fra Tyskland, kan det gå flere uker før han er fraktet tilbake til Norge.

Dersom han nekter utlevering, kan 36-åringen bli sittende flere måneder i tysk varetektsfengsel.

Etter at han har vært etterlyst nesten et halvt år av norsk politi, ble han pågrepet tirsdag ettermiddag av tysk politi - trolig på sin kjente adresse i Berlin.

Verken den norske politiattacheen i Tyskland eller 36-åringens forsvarer, advokat Knut Ditlev-Simonsen, har fått noen detaljer om pågripelsen eller utfall av dagens fengslingsmøte.

Trusler før og etter Værnes Det har heller ikke politiadvokat Agne Beate Hemiø, som håndterer den juridiske siden av saken for Follo polidistrikt mot tyske myndigheter.

- Det vil uansett ta tid. Vi har 18 dagers frist fra pågripelsen til å levere en begjæring om utlevering, som formelt går fra Justisdepartementet.  Først skal Follo politidistrikt samle alle punkter i en siktelse.

- I tillegg til bombetrusselen mot Trondheim Lufthavn Værnes 16. september, har det vært flere trusler mot private og offentlige personer før og etter det som skjedde på Værnes, sier politiadvokat Agne Beate Hemiø til Dagbladet.

Godt over tusen passasjererer måtte ut fra Værnes i en av de mest omfattende evakueringene i norsk luftfart.  Flytrafikken til og fra Værnes stoppet i over fire timer, og fikk ringvirkninger for andre store flyplasser.

Ikke kontakt Forsvareren har ikke vært i kontakt med 36-åringen siden den forventede pågripelsen. Han vil ikke si om han ga klienten noen konkrete råd i forkant.

- Det er tysk advokat som skal forsvare Follo-mannens interesser under fengslingssaken. Nei til utlevering vil sette i gang nye rettsrunder og prosessen vil ta lang tid. På generelt grunnlag vil jeg anbefale at han sier seg villig til å bli utlevert til Norge så snart som mulig, sier advokat Knut Dilev-Simonsen til Dagbladet.

Tidligere har han sagt at klienten ikke er tjent med bombetrusler for å skaffe oppmerksomhet rundt sitt korstog mot norsk politi, rettsvesen og helsevesen.