Trusselsiktet 17-åring framstilles for varetekt

Truet skole med blodbad.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 17-åringen som truet med massakre på Glemmen videregående skole i går er fremstilles for varetektsfengsling.

- Vi har begjært siktede varetektsfengslet i fire uker. Årsaken til det er at vi mener det er fare både for bevisforspillelse og for gjentakelse, sier sjefsetterforsker i Østfold politidistrikt Geir Kristiansen til Dagbladet.no.

Det ble avholdt et lukket fengslingsmøte klokken 12 i dag og en kjennelse er ventet i løpet av et par timer.

Gutten, som av venner beskrives som klassens klovn sendte i går en trussel om blodbad på Glemmen vidergående skole.

«Jeg kommer til å drepe så mange som mulig innen de neste 48 timene. Det kommer til å være en massakre og et blodbad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad», het det i en mail som ble sent til VG.

Politiet tok ingen sjanser og evakuerte skolen umidelbart. 1000 elever og ca 200 ansatte ble sent hjem og skolen ble gjensomsøkt.

Etter kort tid melte imidlertid 17-åringen seg til media. Han hevder at han sendte inn trusselen som en spøk.

Gutten ble avhørt i går ettermiddag og har vært inne til nye avhør i dag.

- Vi har gjort beslag av siktedes pc både hjemme og på skolen. I tillegg har vi avhørt flere vitner. Det er fortsatt ikke funnet noe som tyder på at siktede aktet å gjøre alvor av truslene, sier Kristiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer