DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Trusselsiktet (27) i avhør med politiet nå

Har ikke med seg advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (27), som er siktet for trusler og som skal ha ytret et ønske om å sprenge Stortinget, sitter nå i innledende avhør med politiet på Politihuset på Grønland i Oslo.

Innledende avhør med politiet tar vanligvis ikke veldig lang tid og pleier ikke å være konfronterende, og politiet stiller som oftest åpne spørsmål til siktede for å få mest mulig informasjon ut av vedkommende.

Han har ikke med seg advokatbistand under avhøret, opplyser Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Straffedømt Det er foreløpig ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Det ble iverksatt en enorm politiaksjon i går kveld, gjennom natta og i dag da en passasjer på en buss fra Hønefoss til Oslo overhørte en telefonsamtale der det var snakk om trusler mot Stortinget. Mannen i telefonen var rusa.

Under tilslaget mot 27-åringen beslagla politiet en vest, et gassvåpen og en bag full av klær.

Ivrig i sosiale medier Den 27 år gamle mannen er etter det Dagbladet får opplyst tidligere straffedømt. Han skal sympatisere med den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defense League.

Mannen er medlem i Stopp islamiseringen av Europa (SIOE).

Blant annet var 27-åringen i fremste rekke da SIOE og NDL - med labert oppmøte - arrangerte en demonstrasjon ved Oslo kretsfengsel i desember. Parolen var «Stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa».

Mannen har også markert seg som antiislamist i sosiale medier, der han har lagt ut en «Islam»-logo der s-en er erstattet med hakekors.
Mannen er tidligere dømt for blant annet mindre narkotikaforhold og innbrudd.

STORAKSJON:  Politiet aksjonerte flere ganger i forbindelse med bombetrusselsen mot Stortinget.
 


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORAKSJON: Politiet aksjonerte flere ganger i forbindelse med bombetrusselsen mot Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer