DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Trusselsiktet (27) med hatmeldinger mot Eskil og Hadia

Mannen som skal ha kommet med trusler mot Stortinget, langet ut mot Ap samtidig som han roste høyre-ekstrem gruppe på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den trusselsiktede mannen som i natt utløste bevæpnet vakthold i et stort område rundt Stortinget skal være en tidligere straffedømt 27-åring som sympatiserer med den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defense League. 

På nettstedet Twitter langer han ut mot deler av venstrefløyen i norsk politikk og han mener den norske regjeringen styrer NRK, som igjen driver med propaganda.

27-åringen har sittet i avhør med politiet i to og en halv time i kveld.

- Han har vært samarbeidsvillig og har forklart seg for oss, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som er sagt i avhøret, siktede har ikke bedt om forsvarer. Det blir muligens nye avhør i morgen.

- Rutine Han går hardest ut mot AUF-leder Eskil Pedersen, som han kaller både feig, ynkelig og patetisk.

Arbeiderpartiet ønsker ikke å uttale seg.

- Rutinemessig overleverer Arbeiderpartiet alle trusler til Politiets sikkerhetstjeneste og vi kommenterer ikke sakene utover det, sier medievakt i partiet Amund Vik til Dagbladet.

FIKK GJENNOMGÅ: Både AUF-leder Eskil Pedersen og kulturminister hadia Tajik er nevnt av den trusselsiktede 27-åringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIKK GJENNOMGÅ: Både AUF-leder Eskil Pedersen og kulturminister hadia Tajik er nevnt av den trusselsiktede 27-åringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

27-åringen har også kommet med sjikanerende meldinger mot Hadia Tajik på Twitter, og på Facebook kommer han med grove detaljer på hvordan han ønsker å drepe en utenlandsk statsborger han misliker sterkt.

Han har også flere statusoppdateringer som forteller hvor mye han hater islamister og somaliere.

Hyller EDL Samtidig hyller 27-åringen engelskmannen Tommy Robinson, som er leder for den antiislamistiske organisasjonen English Defense League.

På Youtube har han filmet flere møter med English Defense League og en rekke andre høyre-ekstrimister.

Mannen er medlem i Stopp islamiseringen av Europa (SIOE), og har tidliger markert seg som antiislamist i sosiale medier, der han har lagt ut en «Islam»-logo der s-en er erstattet med hakekors.

Leder Merete Hodne i SIOE gjør det overfor Dagbladet klart at 27-åringen ikke får være en del av deres organisasjon lengre.

FÅR MASSIV KRITIKK: Fra den trussel-siktede mannen som nå er inne til avhør hos politiet.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FÅR MASSIV KRITIKK: Fra den trussel-siktede mannen som nå er inne til avhør hos politiet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer