Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trusselsiktet (27) med hatmeldinger mot Eskil og Hadia

Mannen som skal ha kommet med trusler mot Stortinget, langet ut mot Ap samtidig som han roste høyre-ekstrem gruppe på sosiale medier.

DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den trusselsiktede mannen som i natt utløste bevæpnet vakthold i et stort område rundt Stortinget skal være en tidligere straffedømt 27-åring som sympatiserer med den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defense League. 

På nettstedet Twitter langer han ut mot deler av venstrefløyen i norsk politikk og han mener den norske regjeringen styrer NRK, som igjen driver med propaganda.

27-åringen har sittet i avhør med politiet i to og en halv time i kveld.

- Han har vært samarbeidsvillig og har forklart seg for oss, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som er sagt i avhøret, siktede har ikke bedt om forsvarer. Det blir muligens nye avhør i morgen.

- Rutine Han går hardest ut mot AUF-leder Eskil Pedersen, som han kaller både feig, ynkelig og patetisk.

Arbeiderpartiet ønsker ikke å uttale seg.

- Rutinemessig overleverer Arbeiderpartiet alle trusler til Politiets sikkerhetstjeneste og vi kommenterer ikke sakene utover det, sier medievakt i partiet Amund Vik til Dagbladet.

FIKK GJENNOMGÅ: Både AUF-leder Eskil Pedersen og kulturminister hadia Tajik er nevnt av den trusselsiktede 27-åringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIKK GJENNOMGÅ: Både AUF-leder Eskil Pedersen og kulturminister hadia Tajik er nevnt av den trusselsiktede 27-åringen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

27-åringen har også kommet med sjikanerende meldinger mot Hadia Tajik på Twitter, og på Facebook kommer han med grove detaljer på hvordan han ønsker å drepe en utenlandsk statsborger han misliker sterkt.

Han har også flere statusoppdateringer som forteller hvor mye han hater islamister og somaliere.

Hyller EDL Samtidig hyller 27-åringen engelskmannen Tommy Robinson, som er leder for den antiislamistiske organisasjonen English Defense League.

På Youtube har han filmet flere møter med English Defense League og en rekke andre høyre-ekstrimister.

Mannen er medlem i Stopp islamiseringen av Europa (SIOE), og har tidliger markert seg som antiislamist i sosiale medier, der han har lagt ut en «Islam»-logo der s-en er erstattet med hakekors.

Leder Merete Hodne i SIOE gjør det overfor Dagbladet klart at 27-åringen ikke får være en del av deres organisasjon lengre.

FÅR MASSIV KRITIKK: Fra den trussel-siktede mannen som nå er inne til avhør hos politiet.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FÅR MASSIV KRITIKK: Fra den trussel-siktede mannen som nå er inne til avhør hos politiet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!