Trusselsiktet torpedo varetektsfengsles i fire uker

Mannen er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke.

MOTTOK TRUSLER: Kjell Inge Røkke har anmeldt en 60 år gammel mann for trusler. Mannen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MOTTOK TRUSLER: Kjell Inge Røkke har anmeldt en 60 år gammel mann for trusler. Mannen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 60 år gamle mannen som er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke, varetektsfengsles i fire uker.

60-åringen undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, samt full isolasjon i to av ukene, står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Påtalemyndighetens begjæring tas derfor til følge.

Den 60 år gamle mannen, som er en kjent torpedo og pengeinnkrever, ble pågrepet mandag. Mannen er siktet for overtredelse av straffeloven § 331, jf. § 330.

Mannen nekter straffskyld.

Grove trusler over tid

- Han er siktet for grove trusler over tid. Grunnlaget er en anmeldelse fra Kjell Inge Røkke og blir etterforsket som en alvorlig straffesak. Jeg vil ikke gå inn på når anmeldelsen ble mottatt, men truslene skal ha pågått siden før jul. Hva som ligger bak truslene, er det for tidlig å si noe om, sa politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til Dagbladet tidligere i dag.

Siktelsen dreier seg om forhold fra november i fjor til nå.

Røkke har forklart at han fikk trusler via epost, telefon og tekstmeldinger. Siktede skal også for kort tid siden ha oppsøkt Røkke i et garasjeanlegg på Aker Brygge, skriver NTB.

I kjennelsen står det at retten finner det av hensyn til etterforskningen viktig at siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte. Fengslingsmøtet, som var i rettssal 130 i Oslo tingrett tidligere i dag, gikk for lukkede dører etter begjæring fra påtalemyndigheten.

- Retten har kommet til at det er nødvendig å holde siktede fullstendig isolert selv med den belastning dette vil medføre for han. Siktede vil ellers kunne kontakte andre innsatte og med disse som formidlere ha en reell mulighet til å kommunisere med eventuelle medskyldige og vitner og derved forspille bevis i saken, heter det i kjennelsen.

- Komplett uriktig

60-åringens forsvarer, Benedict de Vibe, sier at hans klient har mye med Kjell Inge Røkke å gjøre, blant annet intens møtevirksomhet, men sier at klienten bestrider at det har vært noen trusler.

- De sier han er komplett uriktig. Vi får se hvem som til slutt sitter slukkøret igjen eller med et smil om munnen. Min klient har blant annet en rekke meldinger på sin telefon som han sier politiet skal få full tilgang til. Og da tror jeg nok saken settes i et litt annet lys. Klienten min tar dette med stoisk ro, sier de Vibe til Dagbladet.

Alvorlige

VG har tidligere omtalt forholdet mellom milliardæren og torpedoen, samt kunsthandleren Per Orveland, som tidligere var samboer med Røkkes avdøde ekskone. Overfor VG hevdet Orveland at Røkke skyldte ham penger fordi han for noen år tilbake hadde fungert som mellommann mellom Røkke og torpedoen.

Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen sier siktelsen er knyttet til dette forholdet. Politiadvokaten kan heller ikke utelukke at det vil komme flere pågripelser i saken.

Ifølge NRK skal torpedoen ha krevd et større pengebeløp angivelig fordi han mener Røkke har svertet hans gode navn og rykte, men Meeg-Berntzen ville onsdag ikke si noe om hva slags beløp det dreier seg om.

Kjell Inge Røkkes bistandsadvokat Rasmus Woxholt ønsker ikke å gå i detaljer om hva saken handler om.

- Nå må politiet få ro til å etterforske, sier han til NTB.