Trusselsiktet torpedo varetektsfengsles i fire uker

Mannen er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke.

MOTTOK TRUSLER: Kjell Inge Røkke har anmeldt en 60 år gammel mann for trusler. Mannen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MOTTOK TRUSLER: Kjell Inge Røkke har anmeldt en 60 år gammel mann for trusler. Mannen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 60 år gamle mannen som er siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke, varetektsfengsles i fire uker.

60-åringen undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, samt full isolasjon i to av ukene, står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Påtalemyndighetens begjæring tas derfor til følge.

Den 60 år gamle mannen, som er en kjent torpedo og pengeinnkrever, ble pågrepet mandag. Mannen er siktet for overtredelse av straffeloven § 331, jf. § 330.

Mannen nekter straffskyld.

Grove trusler over tid

- Han er siktet for grove trusler over tid. Grunnlaget er en anmeldelse fra Kjell Inge Røkke og blir etterforsket som en alvorlig straffesak. Jeg vil ikke gå inn på når anmeldelsen ble mottatt, men truslene skal ha pågått siden før jul. Hva som ligger bak truslene, er det for tidlig å si noe om, sa politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til Dagbladet tidligere i dag.

Siktelsen dreier seg om forhold fra november i fjor til nå.

Røkke har forklart at han fikk trusler via epost, telefon og tekstmeldinger. Siktede skal også for kort tid siden ha oppsøkt Røkke i et garasjeanlegg på Aker Brygge, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer