Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trygdesnylter skyldte på datavirus

Og samlivsbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne (31) i Molde ble dømt til 45 timers samfunnsstraff for å ha snyltet på trygden av Romsdal tingrett. I tillegg ble hun dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger, etter å ha kommet med litt for kreative unnskyldninger, skriver Romsdals Budstikke.Skyldte på samlivsbudd
Kvinnen fikk arbeidsledighetstrygd da arbeidsplassen hennes ble nedlagt for to år siden. En kontroll fra Aetat avslørte at kvinnen i perioden etterpå mottok 41.587 kroner for mye i trygd.

31-åringen vedgikk at hun hadde fått for mye penger, og har allerede tilbakebetalt store deler av summen. Hun vedgikk imidlertid ikke at utbetalingene skyldtes uærlighet fra hennes side.

I hennes første nye jobb, oppgav hun å ha jobbet et færre antall timer enn det hun hadde på grunn av et samlivsbrudd.


- På grunn av livssituasjonen krysset jeg av i hytt og vær. Jeg var ikke i stand til å huske hvor mye jeg faktisk arbeidet de enkelte dagene. Dermed ble avkrysningen preget av tilfeldigheter, fortalte moldekvinnen.

Retten trodde ikke på kvinnen, ettersom alle feilene, med unntak av én, var i hennes favør.Gunstig virus
Et par måneder senere var kvinnen i ny jobb, og skal ikke lenger ha hatt rett til arbeidsledighetstrygd. Ettersom kvinnen også denne gangen oppgav et lavere timeantall, fortsatte utbetalingene.

Kvinnen hevdet at hun hadde skrevet inn rett antall timer, men at et virus i datamaskinen måtte ha rotet det til. Retten trodde ikke på dette.


- I tilfelle ville det påståtte viruset vært et svært gunstig virus for tiltalte, idet det omtrent utelukkende ga avvik i hennes favør, bemerket dommerne.

I tillegg skal datasystemet ha vært sikret mot virus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media