<b>SVINDEL:</b> 44-åringen ble i tillegg funnet skyldig i å opprette fiktivt ansettelsesforhold for ektefellen Foto: Øistein Norum Monsen
SVINDEL: 44-åringen ble i tillegg funnet skyldig i å opprette fiktivt ansettelsesforhold for ektefellen Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Trygdesvindler dømt til tre års fengsel

Svindlet staten for millioner i trygd, men skal ha jobbet på si. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En mann er i Kristiansand tingrett dømt til tre års fengsel for trygdebedrageri for millioner av kroner over en tolvårsperiode.

Den 44 år gamle sørlendingen var ufør og sykmeldt i mesteparten av de tolv årene han hevet trygd, men jobbet likevel ved siden av. Mannen fikk utbetalt 3,5 millioner kroner i uføretrygd og sykepenger, melder TV 2.

Ett av de tre årene i dommen ble gjort betinget, i tillegg må han betale rundt 2,5 millioner i erstatning til Nav.

44-åringen ble i tillegg funnet skyldig i å opprette fiktivt ansettelsesforhold for ektefellen. Penger som han selv tjente for bedriftene, fikk han betalt inn på hennes konto. Kristiansand tingrett fant det skjerpende at bedrageriet pågikk over lang tid, og at han brukte ektefellen for å skjule pengeoverføringer til seg selv.

44-åringens tidligere ektefelle ble dømt for grovt bedrageri, etter at hun fikk utbetalt over 330.000 kroner i urettmessige trygdeytelser. Hun ble dømt til tre måneders betinget fengsel, og må til sammen betale 289.000 kroner i erstatning til Nav.

Mannens forsvarer, advokat Robert Hovland, sier til TV 2 at 44-åringen anket saken. Lagmannsretten avviste imidlertid anken, slik at tingrettens dom blir stående.

- Han holder fast på at han ikke har arbeidsevne og at han ikke har vært i jobb i denne perioden, sier Hovland.

(©NTB)