Trygg på at SV ikke får oljeseier

Industri Energi-leder Frode Alfheim sover godt om natta til tross for at miljøpartiene på venstresida ønsker å avvikle all oljeleting. Årsaken: Det er ikke ønsket av de største partiene.

UENIGHET: Trygve Slagsvold Vedum, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre leder tre partier som skiller seg på klimapolitikk. Lederen for Industri Energi mener de to første vil sikre oljenæringens videre framtid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UENIGHET: Trygve Slagsvold Vedum, Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre leder tre partier som skiller seg på klimapolitikk. Lederen for Industri Energi mener de to første vil sikre oljenæringens videre framtid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva kan bli utfallet for norsk klimapolitikk dersom Norge får en rødgrønn regjering fra høsten av? Det er et potensielt betent tema Dagbladet har pirket i den siste uka.

Kilder Dagbladet har snakket med i Ap har hevdet at eget parti ikke vil strekke seg så langt at man stanser leting etter nye felt i de områdene hvor det i dag allerede er petroleumsvirksomhet.

Arbeiderparti-nestlederne Hadia Tajik og Bjørnar Skjæran har i etterkant av at Dagbladets sak ble publisert, skrevet at ingen i ledelsen kjenner til en diskusjon rundt dette nå - fordi den ikke finnes.

Verken SV, som Ap har som sin foretrukne regjeringsparter sammen med Sp, eller MDG, har latt seg imponere av forskutteringen på utfallet av klimaseieren Dagbladet har omtalt.

Likevel er det ikke alle som lar seg skremme av miljøpartienes uttalte misnøye.

«Verdensklasse-olje»

Leder i Industri Energi, Frode Alfheim, sover fortsatt trygt om natta, tross ropene fra miljøpartiene om stans i leting etter ny olje og gass.

SV ønsker også å reforhandle oljepakken fra i fjor, noe både Ap-leder Støre og Sp-leder Vedum har avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer