Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trygg Trafikk vil innføre refleks-påbud

Bare tre av ti bruker det i dag.

3 AV 10 SYNES: Bare 29 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks. Trygg Trafikk vil ha påbud. Foto: Anniken Mjaaland / Dagbladet
3 AV 10 SYNES: Bare 29 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks. Trygg Trafikk vil ha påbud. Foto: Anniken Mjaaland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 29 prosent av den voksne befolkningen på landsbasis bruker refleks. Trygg Trafikk ønsker nå å innføre en prøveordning med refleks-påbud.

- Det er skuffende å se at vi ikke er blitt bedre til å bruke refleks, sier distriktsleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Hvert år dør mellom 20 og 25 fotgjengere i trafikken. Ifølge Trygg Trafikk er det anslått at refleksbruk reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent.

- Barn er flinkest. De har refleks på klær, sko og sekker. Voksne er ikke så bevisste på bruken selv, men passer veldig godt på barna, sier Mæland.

Trygg Trafikk ønsker nå å innføre en prøveordning med påbud om å bruke refleks.

- Det er gjort i Finland, og nå bruker over 50 prosent av innbyggerne refleks, sier Mæland.

Påbudet er først og fremst ment som en påminnelse om viktigheten av å være synlig i mørket. Brudd på påbudet skal ikke straffes eller bøtelegges, melder avisen.

(NTB)