PÅ RANDEN TIL INNESPERRING: Spredningen av coronaviruset er ute av kontroll i den spanske byen Zaragoza. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PÅ RANDEN TIL INNESPERRING: Spredningen av coronaviruset er ute av kontroll i den spanske byen Zaragoza. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Coronaviruset:

Trygler innbyggerne

Coronaviruset blusser opp igjen i Spania. Nå blir befolkningen i millionbyen Zaragoza bedt om å holde seg hjemme.

Publisert

Regjeringen i Aragon-regionen i Spania ber nå befolkningen i millionbyen Zaragoza om å ikke forlate byen.

Det skjer som følge av en betydelig oppblomstring av coronaviruset, melder spanske ABC News.

Rekordhøye tall

Det siste døgnet er det registrert 272 nye smittetilfeller i Aragon, hvorav 175 er i Zaragoza, 90 i Huesca og 7 i Teruel. Det er det høyeste tallet registrert på ett døgn siden pandemien fikk fotfeste i regionen.

Spredningen av coronaviruset er ute av kontroll i Zaragoza, og byen er på randen av innesperring, ifølge avisa.

Myndighetene i Aragon ber derfor innbyggerne om å holde seg hjemme.

- Det er ikke en innesperring, men en oppfordring til innbyggerne om å ta ansvar.

Oppfordringen skal ha blitt offentliggjort på en pressekonferanse torsdag.

Hundre tusener i isolasjon

I Catalonia har smitten også økt drastisk. Tidligere i juli tok katalanske myndigheter et krisegrep, og satt 200 000 personer i isolasjon i regionen og byen Lleida, ifølge Catalan News.

- Vi tar et skritt tilbake for å beskytte oss selv og for å kontrollere utbruddet, sa den katalanske presidenten Quim Torra på en pressekonferanse.

Det vil ikke være tillatt å møtes mer enn ti personer verken på offentlig sted eller privat.

Påbud om munnbind

Spania er at av landene i verden som er hardest rammet av pandemien, med over 300 000 registrerte smittetilfeller og 28 000 coronarelaterte dødsfall.

Det siste døgnet registrerte Spania sin største økning i smittetilfeller på to måneder. Ifølge El Pais, er det regionene Aragon og Catalonia som står i sentrum for oppblomstringen.

ALICANTE: Drøye tre måneder etter at Spania gikk i lockdown, kunne de første turistene fra EU og Schengen-området slippe inn igjen i landet den 21. juni. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Video: Ingunn Dorholt. Vis mer

Til tross for at Spania har lettet på en rekke tiltak, har både spanjoler og turister fremdeles strenge retningslinjer å forholde seg til. Blant annet er det innført påbud om bruk av munnbind i det offentlige rom. De som ikke følger reglene risikerer bot.

I tillegg er det svært strenge regler på hvordan man skal håndtere munnbindene etter bruk.

Minnemarkering

Torsdag ble det holdt en markering til minne for ofrene for coronapandemien i Spania. Kong Filipe hedret landets helsearbeidere, og det spanske samfunnets som helhet, som har holdt ut gjennom den krevende tiden.

Om lag 400 personer deltok i markeringen utenfor det spanske palasset i Madrid, inkludert Spanias statsminister, Pedro Sánchez, og flere internasjonale ledere.

Mange av de frammøtte la ned hvite roser på midten av slottsplassen, og flere av deltakerne var tydelig preget av stundens alvor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer