Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trygler om nye avhør

STAVANGER (Dagbladet): - La meg få komme i nye avhør og bli ferdig med denne saken, ber den drapssiktede 23-åringen i Tina-saken fra sin varetektscelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ser ut til at politiets taktikk er at mannen skal mørne i isolasjon, og først i morgen vil politiet hente ham til nye avhør.

Dette blir det andre formelle avhøret etter at han ble pågrepet og siktet for snart to uker siden.

- Han har bedt oss formidle til politiet at han er klar for nye avhør. Han ønsker at etterforskningen skal påskyndes, forteller advokat Frode Folkestad til Dagbladet.

Folkestad bistår advokat Atle Helljesen og vil sitte ved den drapssiktedes side under politiavhøret i morgen.

Politiadjutant Gunvor Gjedrem vil ikke si noe om hvorfor politiet ikke kjører den siktede i hyppigere og lengre avhør.

Avhører andre

- Dels har det praktiske årsaker, vi foretar også avhør av andre aktuelle personer, framholder Gjedrem.

Advokatene er avskåret fra å fortelle sin klient detaljer fra mediaomtalen av saken. Han sitter på brev- og besøksforbud og holdes innelåst på cella 23 timer i døgnet.

- Vi formidler at saken omtales i media, og han er bekymret over interessen rundt sin person. Han skal leve et liv etterpå også. Nå får han ufrillig sitt liv brettet ut i media. Han ønsker bare å medvirke til å avklare saken, komme ut av varetekt og gjenoppta sitt normale liv, sier advokat Folkestad.

Ikke fredig

Politiadvokat Gjedrem vil ikke si noe om politiet vil be om forlenget varetekt når fengslingstida utløper 29. november. Det er helt klart at etterforskningen ikke blir ferdig før varetekten går ut.

Undersøkelsene av siktede bil er avsluttet. Men politiet har ennå ikke motatt den endelige rapporten fra undersøkelsen av likhund nummer to. Denne hunden viste interesse for et sted i bagasjerommet, men markerte ikke like sterkt som den første likhunden.

- Banal bevisførsel

I morgendagens avhør må 23-åringen igjen forklare seg om sine bevegelser den natta hans kjæreste ble drept.

Politiet mener han snakker usant, forsvarerne hevder at han bare husker unøyaktig og forveksler tidspunkter.

Advokatene trekker også på skuldrene over vitneforklaringer som mener å vite at Tina ønsket å gjøre det slutt med kjæresten.

- Dette blir bare å spekulere i banal bevisførsel. Vi kan hente fram mange sitater som tyder på det motsatte, at det ikke var noe uoppgjort mellom de to. Det var en mindre disputt denne kvelden, men forholdet var ellers nært og tillitsfullt, sier advokat Frode Folkestad.

DREPT: Tina Jørgensen (20).
Hele Norges coronakart