Skandalisert politiker

Trygler om pengehjelp etter overgrepsanklagene

Republikanske Roy Moore tapte senatsvalget i Alabama. Nå trygler han om pengehjelp til å forsvare seg.

TRENGER PENGER: Overgrepsanklagete Roy Moore ber om hjelp til å forsvare seg mot anklagene. Foto: AP Photo/Brynn Anderson, File
TRENGER PENGER: Overgrepsanklagete Roy Moore ber om hjelp til å forsvare seg mot anklagene. Foto: AP Photo/Brynn Anderson, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I desember tapte republikanske Roy Moore senatsvalget i erkerepublikanske Alabama mot demokraten Doug Jones til tross for støtte fra president Donald Trump.

Den dypt religiøse og erkekonservative tidligere dommeren og justisministeren for delstaten Alabama var en særdeles kontroversiell kandidat og nektet å trekke seg til tross for flere overgrepsanklager.

Nå forteller Moore selv at han sliter med å dekke sine juridiske kostnader og trygler støttespillere om å hjelpe ham.

- Mine ressurser er blitt utarmet, og jeg har slitt med å få endene til å møtes,men jeg har ikke mistet trua på Gud, som er vår sanne kilde til styrke, og som aldri vil forlate eller forsake oss, skriver Moore i et langt innlegg på Facebook.

Omfattende anklager

Facebook-siden har han også lagt inn en lenke hvor folk kan donere til å hjelpe ham i hans juridiske kamp.

- Jeg har advokater som vil hjelpe, men de kommer ikke uten kostnader. Foruten deres salærer, kan de juridiske utgiftene komme på over 100.000 dollar, skriver Moore.

Under valgkampen i fjor høst skrev Washington Post om hvordan flere enn 30 personer fortalte i detalj om hvordan Moore angivelig skal ha forsøkt å innlede seksuelle forhold med flere jenter mens de var mellom 14 og 18 år og han selv var i 30-åra. Anklagene omfatter også et tilfelle av seksuell omgang med en 14-åring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer