Skandalisert politiker

Trygler om pengehjelp etter overgrepsanklagene

Republikanske Roy Moore tapte senatsvalget i Alabama. Nå trygler han om pengehjelp til å forsvare seg.

TRENGER PENGER: Overgrepsanklagete Roy Moore ber om hjelp til å forsvare seg mot anklagene. Foto: AP Photo/Brynn Anderson, File
TRENGER PENGER: Overgrepsanklagete Roy Moore ber om hjelp til å forsvare seg mot anklagene. Foto: AP Photo/Brynn Anderson, FileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I desember tapte republikanske Roy Moore senatsvalget i erkerepublikanske Alabama mot demokraten Doug Jones til tross for støtte fra president Donald Trump.

TIL HEST: STEMTE: Her har Moore avgitt sin stemme, og er på vei hjem igjen. - Hold dere tilbake, roper kona Kayla tydelig stresset når ekteparet og hestene blir omringet av det store presseoppbudet etter at de har stemt. Hestene er urolige og ser ikke ut til å trives med den store oppmerksomheten. Video: WBMA / CNN Vis mer

Den dypt religiøse og erkekonservative tidligere dommeren og justisministeren for delstaten Alabama var en særdeles kontroversiell kandidat og nektet å trekke seg til tross for flere overgrepsanklager.

Nå forteller Moore selv at han sliter med å dekke sine juridiske kostnader og trygler støttespillere om å hjelpe ham.

- Mine ressurser er blitt utarmet, og jeg har slitt med å få endene til å møtes,men jeg har ikke mistet trua på Gud, som er vår sanne kilde til styrke, og som aldri vil forlate eller forsake oss, skriver Moore i et langt innlegg på Facebook.

Omfattende anklager

Facebook-siden har han også lagt inn en lenke hvor folk kan donere til å hjelpe ham i hans juridiske kamp.

- Jeg har advokater som vil hjelpe, men de kommer ikke uten kostnader. Foruten deres salærer, kan de juridiske utgiftene komme på over 100.000 dollar, skriver Moore.

Under valgkampen i fjor høst skrev Washington Post om hvordan flere enn 30 personer fortalte i detalj om hvordan Moore angivelig skal ha forsøkt å innlede seksuelle forhold med flere jenter mens de var mellom 14 og 18 år og han selv var i 30-åra. Anklagene omfatter også et tilfelle av seksuell omgang med en 14-åring.

Selv har Moore benektet anklagene. Men han står nå overfor et søksmål fra kvinnen som forteller at hun var 14 år gammel da Moore forgrep seg på henne seksuelt. Søksmålet dreier seg om ærekrenkelse ettersom hendelsen er foreldet fra å bli forfulgt i henhold til straffeloven.

Abort og sodomi

Til tross for at han trenger penger, nekter Moore for at han er en slagen mann.

- Jeg angrer ingenting. Sammen kjempet vi den gode kampen. Den politiske venstresiden er fylt av menn og kvinner som har et eneste mål om å styrte våre gudegitte retter, som vi er garantert gjennom den amerikanske grunnloven, skriver den dypt religiøse Moore på Facebook.

Han mener liberale medier og venstresiden er i ferd med å ødelegge USA.

- Homofile, lesbiske og transpersoner har slått seg sammen med dem som tror på abort, sodomi og ødeleggelse av alt vi holder kjært. Dersom vi ikke står sammen, vil vi miste landet vårt, skriver Moore.

BIBEL-SVERGING: CNN's Jake Tapper diskuterer bibel-sverging med Roy Moore's kampanjetalsmann Ted Crockett. Video: CNN Vis mer