Trygler publikum om hjelp

Foreldrene sønderknuste etter at Rhys (11) ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Foreldrene til den drepte elleveåringen Rhys Jones snakket i dag ut om den grufulle hendelsen 24 timer etter at sønnen døde i morens armer.

Rhys ble skutt og drept da han spilte fotball med vennene sine på en parkeringsplass utenfor Fir Tree Pub i Croxteth, Liverpool.

- Han fortjente ikke dette, sa moren Melanie Jones (41), ifølge Sky News.

Hun og mannen Stephen (44) tryglet publikum om hjelp og tips i saken.

- Vær så snill; noen må vite hvem som har gjort dette. Vær så snill og kom fram, ba foreldrene.

-Ikke gjengmedlem

Foreldrene var klare på at sønnen ikke hadde noen forbindelse med gjengmiljøet i byen.

- Han visste nok ikke en gang hva en gjeng er, han har aldri vært i noen gjeng. Han hadde kamerater, han hadde folk han hang med, han dro ut og spilte fotball, sa faren.

GRÅTKVALTE: Foreldrene var gråtkvalte da de snakket på pressekonferansen i dag, bare 24 timer etter at sønnen ble skutt og drept. Foto: PETER BYRNE /AFP/SCANPIX
GRÅTKVALTE: Foreldrene var gråtkvalte da de snakket på pressekonferansen i dag, bare 24 timer etter at sønnen ble skutt og drept. Foto: PETER BYRNE /AFP/SCANPIX Vis mer

- Vår sønn var bare elleve år, vårt lille barn. Dette skulle ikke skjedd, slikt skal ikke skje. Vær så snill og hjelp oss. Jeg vil bare at de skyldige blir tatt, sa moren.

Avhørte ungdommer

Statsminister Gordon Brown har fordømt drapet på den lille gutten og sagt at de ansvarlige vil bli kunnet, arrestert og straffet.

To ungdommer på 14 og 18 år har blitt avhørt som mistenkte i saken. De to ble imidlertid løslatt i går kveld.

Drapsmannen er beskrevet som en slank, hvit gutt på mellom 13 og 15 år. Han kom syklende på en svart BMX-sykkel og hadde på seg mørke klær.

Skolen i sjokk

Rhys hadde akkurat fullført barneskolen i Croxteth, og skulle begynne på ungdomsskolen til høsten. Læreren hans, Elaine Spencer, sier hun er sjokkert over det som har skjedd.

- Hele skolen er i sjokk etter denne forferdelige tragedien, sier hun til Sky News.

Politisjef Bernard Hogan-Howe i Merseyside sier det er for tidlig å spekulere i mulige motiv og ber folk som hadde informasjon, om å snakke ut.

DREPT: Rhys Jones (11) ble drept da han spilte fotball.
ÅSSTEDET: Unge gutter legger ned blomster på drapsstedet.