Coronaviruset:

Trygler ungdommer om ikke å feste

«Kjære ungdom, vær så snill, dropp denne festen».

TROSSER ANBEFALNINGER: Både politi og undomsarbeidere i Oslo melder om at ungdom møtes til fester for å feire «corona-fri», stikk i strid med helsemyndighetenes råd. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TROSSER ANBEFALNINGER: Både politi og undomsarbeidere i Oslo melder om at ungdom møtes til fester for å feire «corona-fri», stikk i strid med helsemyndighetenes råd. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdom «fester for å feire at de har fri fra skole og slipper skoleeksamen. Dette er svært uheldig, da det er vanskelig å vite hvem som er smittet», skriver Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon på sine Facebook-sider.

De har nemlig fått flere henvendelser og bildehenvisninger hvor ungdom fra ungdomsskolealder til russealder har møttes til større fester og planlagte aktiviteter fredag kveld – stikk i strid med helsemyndighetenes anbefalinger.

«Coronafester»

Også prosjektkoordinator ved Furuset Forum, Rune Gjelberg, forteller at de har sett mye ungdom som trekker til gatene etter at myndighetene besluttet at alle skoler og alle aktivitetstilbud skulle stenge.

«Jeg vet om store ansamlinger av ungdom allerede. Jeg vet om til dels alvorlige hendelser som allerede har skjedd. Jeg vet at ungdom planlegger «coronafester», for nå er det «fri». Eksamen kanskje avlyst», er blant det Gjelberg skriver på Facebook fredag kveld.

- Det var spesielt mye i går, men det er fortsatt mye. Og jeg tror ikke dette er noe spesielt for Oslo, forklarer han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer