Tryglet Kjærstad om å bli

I det stille har også Jan Kjærstad trukket seg fra Karita Bekkemellems mannspanel. Per e-post ba statsråden den prisbelønte forfatteren tynt om å bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter Jan Kjærstad synes mannspanelets agenda i altfor stor grad handler om at også menn har det vanskelig, og for lite om kvinners situasjon.

– Jeg har ganske lav tålegrense for menn som klager over bagatellmessige skjevheter. Jeg forstår jo at menn kommer skjevt ut i barnefordelingssaker, men det er jo i ferd med å rettes opp nå. Jeg kan ikke se at man trenger et mannspanel for min del. Jeg er først og fremst for kvinnesak mer enn jeg er for mannesak, sier Kjærstad til Dagbladet.

Andre mann ut

Hvem i panelet han sikter til, vil han ikke si. Kjærstad er langt fra den første til å kritisere likestillingsministerens mye omtalte mannspanel.

Nylig trakk også Arve Juritzen seg fra det omstridte panelet. Hans begrunnelse var at møtene ble lagt til på kveldstid, et håpløst tidspunkt for en alenefar. Det mente Juritzen ga helt «feil signaler om når panelet blant annet skal diskutere hvordan menn kan ta større ansvar for barn og hjem.»

Dermed er det mye som tyder på at panelet er i ferd med å rakne.

Dagbladet kjenner også til at forfatteren Levi Henriksen en stund ville trekke seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer