- Tryglet om å spare barna

GREENEVILLE (Dagbladet): - Jeg tryglet Jason om å spare de små barna, forklarte en gråtende Natasha Wallen Cornett (19) om det som skjedde da Vidar, Delphina og Tabitha Lillelid ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg klarte ikke å forhindre det, hulket hun, og sa at det bare var Jason Bryant som skjøt.

- Han skrøt og lo av det etterpå, sa hun også.
Hun ble eksaminert av Stacy Street, som er den ene av hennes to forsvarere. Han fortalte retten at Natasha undertegnet avtalen der hun sier seg skyldig i mord på den betingelse at hun fikk komme i vitneboksen «for å fortelle sannheten».

I Natashas framstilling av drapet er det Jason Bryant og han alene som snakker om å ta livet av mennesker, og som i de avgjørende øyeblikkene går inn for å ta livet av familien Lillelid. Jasons kom med sin egen versjon på tirsdag, der han framstilte seg selv som en helt passiv tilskuer til at Joe Risner (21) og Dean Mullins (20) avfyrte de første skuddene. Deretter lukket han angivelig øynene.

«Så bort»

I Natashas versjon så hun at Jason skjøt Delphina i siden med den småkalibrete pistolen. Deretter så også hun bort, og så ikke flere skudd treffe, forklarte hun.

Men hun var ute av stand til å gi en sammenhengende forklaring av det som videre skjedde da familien på fire ble skutt og drept, og da de døde ble arrangert slik at de formet et kors med barna på brystet til Del phina. Advokat Street hjalp henne med formuleringen om at «alt dette skjedde i en tåke».

Hun plasserte seg selv i Lillelid-familiens van da det første skuddet falt. Deretter satt hun i baksetet på Joe Risners bil da Jason rygget den inn i et tre. Så plasserte hun seg selv i Lillelidenes van på full fart vekk fra åstedet.

Gråt

Det ble felt mange tårer over de døde og over de levendes ødelagte liv i gårsdagens møte i rettssalen til dommer James E. Beckener. Natashas halvsøster Velina Adkins fortalte gråtende at hun var blitt seksuelt misbrukt av sin stefar og at hun flyktet fra Kentucky og mora Madonna som «alltid var syk» og som slo og skjelte datteren ut.

- Jeg vil takke Lillelid-familien. De forsøkte å hjelpe disse skakkjørte ungdommene. De gjorde det jeg aldri selv fikk gjort. De ga sitt liv for det, for slik er deres tro, sa Velina, som følte seg mer som en fjern kusine enn en søster i forhold til Natasha.
Natasha selv fortalte at hun både hatet og elsket mora som både slo henne og skapte frykt hos jentungen. Natasha sluttet skolen midt i niende klasse og brukte stoff og drakk sprit sammen med vennene sine på rommet i traileren til mora.

Hun avviste at hun er satanist, men innrømmet at hun snakker med ånder som hun blant annet kaller «Brad» og «Damon».