Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tryglet politiet om ikke å skyte

Seks drept etter angrep på moske i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske sikkerhetstyrker skal ha drept minst seks personer i et angrep på en morske i byen Deraa sør i Syria.
Byen har vært åsted for fire dagers sammenhengende demonstrasjon mot 48 år med unntakstilstand og korrupsjon i landet.

Blant de døde etter angrepet på mosken, er en lege fra en fremstående famlieie i Deraa som dro til Omari-moskeen for å hjelpe ofre for angrepet som skal ha skjedd rett etter midnatt.

Tåregass
Videoen som Reuters publiserer skal først ha blitt postet på et sosialt nettverk, skal vise politiet som angriper demonstranter i nærheten av Omari-moskeen. Demonstranter trygler politet om å ikke skyte. Det blir også brukt tåregass. Ifølge Reuters har det ikke vært mulig å bekrefte innholdet i videoen. Rett før angrepet fant sted, ble både strømmen og telefonlinjene i området kuttet.

Ti døde
Demonstrantene som har slått opp telt på moskeens område har tidligere uttalt at de blir til kravene er innfridd. Ifølge en leder ved moskeen skal demonstratene ha vært ubevepnet, melder nyhetsbyrået Reuters

Antall drepte etter at demonstrasjonene startet på fredag er dermed oppe i ti døde. Det skal ikke ha vært mulig å få kommentarer fra president Bashar al-Assad eller det regjerende Baath-partiet etter hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling