- Trygt i Russland

- En kvinne med god utdannelse kan gjøre suksess i Russland, sier presseattaché ved den russiske ambassaden i Oslo.

- IKKE FARLIG: - Vi har ingen offisielle vurderinger om at det er farlig å oppholde seg i Nord-Ossetia, sier Vladimir Isupov, presseattache ved den russiske ambassaden i Oslo til Dagbladet. Foto: AFP/SCANPIX
- IKKE FARLIG: - Vi har ingen offisielle vurderinger om at det er farlig å oppholde seg i Nord-Ossetia, sier Vladimir Isupov, presseattache ved den russiske ambassaden i Oslo til Dagbladet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble papirløse Maria Amelie (25) pågrepet av norsk politi. Utlendingsnemnda (UNE) har vedtatt at hun skal sendes ut av landet.

Les hele vedtaket her (pdf)!

Maria Amelie kommer fra republikken Nord-Ossetia i den russiske føderasjonen. Amelie har selv opplyst at hun ikke har bodd i republikken siden hun var tolv år. Nå vil norske myndigheter sende henne tilbake til Russland.

- Ikke farlig - Vi har ingen offisielle vurderinger om at det er farlig å oppholde seg i Nord-Ossetia, sier Vladimir Isupov, presseattaché ved den russiske ambassaden i Oslo til Dagbladet.

Isupov mener det heller ikke er noe farlig for nord-ossetere å oppholde seg andre steder i landet.

- Det finnes ingen offisielle analyser fra russiske myndigheter som sier at det er farligere å for eksempel være russer, nord-osseter, basjkirer eller å tilhøre andre etniske minoriteter i Russland, sier Isupov, som samtidig understreker at det er «opp til hvert enkelt menneske å vurdere for seg selv hva man opplever som farlig eller ikke».

- Hvis man er i konflikt med en kriminell gjeng i Moskva så vil man jo oppleve byen som farlig. Men da er det jo viktig at man får hjelp fra politi og myndigheter, sier Isupov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer