NY AMNESTY-STYRELEDER: Tidligere UDI-direktør Trygve Nordby. Han har vært medlem av menneskerettsorganisasjonen i hele sitt voksne liv. Foto: Rune Myhre / Dagbladet
NY AMNESTY-STYRELEDER: Tidligere UDI-direktør Trygve Nordby. Han har vært medlem av menneskerettsorganisasjonen i hele sitt voksne liv. Foto: Rune Myhre / DagbladetVis mer

Trygve Nordby ny styreleder i Amnesty

Tidligere generalsekretær i Røde Kors, Trygve G. Nordby, er valgt til styreleder i Amnesty International Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har vært medlem av menneskerettsorganisasjonen i hele sitt voksne liv.

- Jeg er stolt, glad og ydmyk over å bli valgt til styreleder i Amnesty, en organisasjon som står for grunnleggende verdier for vårt samfunn, både nasjonalt og internasjonalt, sier Nordby, som tidligere også har vært generalsekretær i Flyktninghjelpen og direktør for Utlendingsdirektoratet.

Nordby ble valgt på Amnestys landsmøte som ble holdt i Sandvika denne helgen - et landsmøte som ble enig om tre uttalelser.

Organisasjonen mener myndighetenes behandling av lengeværende asylbarn er uakseptabel.

- Man komprisser ikke med barns grunnleggende rettigheter. Barn har rettigheter uavhengig av juridisk status og politiske konjunkturer, sier den nyvalgte styrelederen.

Landsmøtet krever også at norske myndigheter må øke innsatsen for å få slutt på den systematiske diskrimineringen av romfolk i Europa.

Videre ber landsmøtet regjeringen om å slutte seg til FNs tilleggsprotokoll til Konvensjonen om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter for å sikre at mennesker i Norge får adgang til FNs klagemekanisme.

(NTB)