Bøhlers Ap-skilsmisse

Trygve ringte Jonas med sjokknyheten

En «temmelig irritert» Jonas Gahr Støre fikk den triste nyheten over telefon. Men stemmen i den andre enden tilhørte ikke Jan Bøhler: Det var Trygve Slagsvold Vedum, eksens nye flamme, som ringte og informerte om bruddet. Dette forteller Dagbladets kilder.

SVARTE PÅ KRITIKKEN: Slik svarte Jan Bøhler da han møtte pressen etter at han overraskende meldte overgang til Senterpartiet - til sterk kritikk fra gamle partifeller. Video: Suvatne og Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan Bøhler har etter hva Dagbladet forstår ikke hatt noen kontakt med Ap-leder Jonas Gahr Støre etter sjokkovergangen fra Ap til Sp.

Bøhler varslet heller aldri Støre eller partisekretær Kjersti Stenseng i forkant.

Dagbladet kan nå fortelle at det var Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som gjorde Støre oppmerksom på den politiske skilsmissen: Kort tid i forveien ringte Vedum til Støre.

I samtalen fortalte Vedum at Bøhler nå hadde funnet en annen: Arbeiderpartiet var blitt dumpet.

Støre irritert

Samtalen blir beskrevet for Dagbladet på følgende vis: Svært kort.

Og Jonas Gahr Støre skal ha gjort det klart overfor Vedum at han ikke likte det som skjedde. Støre beskrives som «temmelig irritert», av kilder som kjenner til samtaler.

Det vakte også oppsikt for enkelte i Ap at Vedum og Bøhler droppet konstitueringsmøtet på Stortinget torsdag for å heller i møte folk i Groruddalen og delta i en rekke TV-intervjuer.

Møtte på Stortinget i dag

Bøhler var på Stortinget fredag - for første gang som senterpartist - samtidig som kronprins Haakon høytidelig åpnet den nye stortingssesjonen. Bøhler hadde blant annet møte med sin nye partileder, Trygve Slagsvold Vedum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer