Trygve til Sonja: - Du er jamen fast og god!

Dronning Sonja slo latterdøren på vidt gap da Trygve Terland tok et godt grep om sin gjest og slo fast: - Jeg kan ikke se deg, men du er jamen fast og god!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den blinde 88-åringen er en av beboerne på Kjerjaneset bo- og servicesenter som dronning Sonja besøkte tirsdag ettermiddag. En hel fløy ved det nye senteret er innredet til trygdeboliger for kommunens eldre. I de romslige leilighetene kan de stelle seg selv, samtidig som de er garantert den hjelpen de trenger.

Kommunens eldste

Egersunds eldste innbygger, 100 år gamle Ester Mjølsnes, har også sin egen bolig i bofellesskapet. Hun fikk æren av å vise dronningen rundt i sin private leilighet, som bar tydelige spor av et langt og aktivt liv.

- Ja, jeg har vært flittig med hendene, sa fru Mjølsnes. - Og tålmodig, la dronningen beundrende til, og pekte blant annet på 100-åringens nydelige broderte stoler.

Ester Mjølsnes kunne også vise bilder av to stramme gardister som hang på stueveggen. Den ene var hennes barnebarn som hadde stått vakt for kong Olav, den andre hennes bestefar som sto vakt for den svensk-norske kongen Karl Johan!

- Nå ble et langt ønske oppfylt, sa 100-åringen etter sitt møte med dronningen.

Praktfullt

- Det er praktfullt å se hvor godt folk har det her, sa dronning Sonja under et kort møte med pressen etter besøket på eldresenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer