Trygve til Sonja: - Du er jamen fast og god!

Dronning Sonja slo latterdøren på vidt gap da Trygve Terland tok et godt grep om sin gjest og slo fast: - Jeg kan ikke se deg, men du er jamen fast og god!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den blinde 88-åringen er en av beboerne på Kjerjaneset bo- og servicesenter som dronning Sonja besøkte tirsdag ettermiddag. En hel fløy ved det nye senteret er innredet til trygdeboliger for kommunens eldre. I de romslige leilighetene kan de stelle seg selv, samtidig som de er garantert den hjelpen de trenger.

Kommunens eldste

Egersunds eldste innbygger, 100 år gamle Ester Mjølsnes, har også sin egen bolig i bofellesskapet. Hun fikk æren av å vise dronningen rundt i sin private leilighet, som bar tydelige spor av et langt og aktivt liv.

- Ja, jeg har vært flittig med hendene, sa fru Mjølsnes. - Og tålmodig, la dronningen beundrende til, og pekte blant annet på 100-åringens nydelige broderte stoler.

Ester Mjølsnes kunne også vise bilder av to stramme gardister som hang på stueveggen. Den ene var hennes barnebarn som hadde stått vakt for kong Olav, den andre hennes bestefar som sto vakt for den svensk-norske kongen Karl Johan!

- Nå ble et langt ønske oppfylt, sa 100-åringen etter sitt møte med dronningen.

Praktfullt

- Det er praktfullt å se hvor godt folk har det her, sa dronning Sonja under et kort møte med pressen etter besøket på eldresenteret.

I løpet av et knapt år har kongeparet vært i Kina, Sør-Afrika og Russland. Kontrastene fra disse landene og til en festpyntet småby på Sørvestlandet er enorme.

- Det er virkelig store kontraster, særlig når man sammenligner det bofellesskapet jeg har besøkt her i dag med det jeg besøkte i Murmansk for noen uker siden, sa dronning Sonja.

- Det er godt å være hjemme igjen, var kongens kommentar til kontraster og kulturforskjeller.

For øvrig var kongeparet imponert over den hjertelighet de ble møtt med i Egersund St. Hansaften. Været, båtene og de mange tusen innbyggerne som var møtt fram for å hilse på dem gjorde et sterkt og varmt inntrykk, hevdet de prominente gjestene. Ved 23-tiden forlot kongeskipet jubileumsbyen med kurs for Flekkefjord, Farsund og Mandal.

(NTB)

FAST OG GOD: Dronning Sonja fikk strålende komplimenter av blinde Trygve.