Tryllekunstner sporløst borte

Den 41 år gamle tyske tryllekunstneren Dirk Ohm er sporløst forsvunnet fra sitt hotellrom i Grong i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): På hotellrommet fant politiet alle mannens personlige eiendeler, som lommebok og armbåndsur. I bilen fant de trylleutstyr.

- Vi har fått informasjon om at han er på ferietur og at han bruker å ernære seg av å trylle. Men om han virkelig er profesjonell tryllekunstner, vet vi ikke, sier lensmann Herolf Nordaune til Dagbladet.

Det er en kamerat av tyskeren som har fortalt at Dirk Ohm bruker å betale sine hotellregninger med å trylle. Men det skal ikke ha vært noe trylleshow i Grong.

Leiebil

41-åringen lånte 20. januar en sølvgrå Golf med kjennemerket HHLE 7262 i Tyskland. Han skal ha kjørt via Sverige til Narvik, før han torsdag 4. februar kom til i Namdalen.

Leiebilen står nå forlatt utenfor Hotell Vertshuset i Grong.

- Den savnede ble sist sett mellom klokka 01.30 og 02.00 natt til torsdag. Da så dørvakta at han gikk med to ølglass i handa på vertshuset, sier Nordaune.

I tillegg til å gå ut med etterlysning, har politiet søkt etter den savnede med hund, uten å finne et eneste spor. Politiet har derfor ingen teorier om hva som kan ha skjedd.

Forfrossen

Dirk Ohm er fra Peine utenfor Berlin, der han har en samboer.

30. januar ble han tatt hånd om av tollere på Bjørnefjell, etter at bilen skal ha stått uten motoren i gang i flere timer i 20 minusgrader.

Mannen var så nedkjølt at han ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Narvik. Der var han i nesten et døgn før han hentet bilen og kjørte videre mot Grong.

Tips

Politiet har mottatt et tips de ennå ikke har fått sjekket ut: En taxisjåfør så en mann gå i nærheten av ei bru over elva Namsen mellom klokka 02 og 06 den aktuelle natta. Under brua er det ei åpen råk i isen.

- Vi har sjekket veien, brua og råka med hunder, men det er ikke foretatt dykk under vann. Vi kan ikke si sikkert om det var den savnede som ble observert, men vi vil gjerne finne personen for å sjekke ham ut av saken, sier Nordaune.

Han opplyser at går folk rett som det er langs denne veien, også om natta, og særlig når det har vært studentkro på vertshuset.

Tysk hjelp

Lensmannskontoret har via Kripos bedt tysk politi om bistand i letingen etter Dirk Ohm.

- Vi vil ha hjelp til å varsle pårørende om at mannen er savnet, og vi vil ha opplysninger om den savnede. Så langt har vi fått bekreftet at han har helt rent rulleblad, sier lensmann Herolf Nordaune.

Dette er den andre forsvinningen fra Grong på mindre enn to uker. En kvinne i 20-åra er fortsatt savnet etter at hun forsvant fra en fest 25. januar. Politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak forsvinningen, og de tror heller ikke at det kan være noen sammenheng mellom de to forsvinningene.

SAVNET: Den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm. <!--FOTO-->