Trysil får sitt «Beverly Hills»

Trysil vil ha et mer eksklusivt rykte. Nå satser de på et avskjermet hyttefelt der megastjerner kan bygge seg eksklusive hytte-palasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trysil har landets største alpinanlegg. Nå vil de bli enda større.

-  Vi vil ha flere av samme kaliber som Michael Schumacher, helst én fra hvert land! Får vi flere av Europas mest profilerte stjerner, vil det bygge opp Trysil som merkevare og alpin-destinasjon, sier konsernsjef i Trysilfjellet BA, Bo Halvardsson.

Ambassadørtomter

Han regner med at han i løpet av våren får godkjent selskapets planer om såkalte «ambassadørtomter» ved Skihytta, øverst i Trysilfjellet hytteområde.

Dette feltet har egentlig 20 tomter på rundt ett mål hver, men for at det skal bli attraktivt for de store stjernene er det gjort om til åtte tomter på gjennomsnittlig to mål hver.

Prisen blir fra fire til oppunder sju millioner kroner pr. tomt, avhengig av beliggenheten.

Trysil har allerede verdens beste formel-1-fører, tyskeren Michael Schumacher , som en populær hytteboer. Han pleier å oppholde seg i Trysil tre-fire uker ved juletider hvert år, og har skapt blest ved å delta i lokale arrangementer.

Også eks-skikonge Bjørn Dæhlie har hytte i Trysil og sørget for god markedsføring av bygda. Men han er der sjelden selv, hytta leies bort. Andre norske sportstjerner som har hytte i Trysil er Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Håvard Flo og Vidar Riseth .

 EKSKLUSIVT:  Slik ser det grunneier-eide selskapet Trysilfjellet BA for seg at området ved Skihytta i Trysilfjellet Sør, kan bli: En eksklusiv firestjerners lodge med rundt 40 rom, fordelt på 5-600 kvadratmeter. Stjernehyttene skal ligge i feltet til høyre. Tegning: Bjørn Holthe
EKSKLUSIVT: Slik ser det grunneier-eide selskapet Trysilfjellet BA for seg at området ved Skihytta i Trysilfjellet Sør, kan bli: En eksklusiv firestjerners lodge med rundt 40 rom, fordelt på 5-600 kvadratmeter. Stjernehyttene skal ligge i feltet til høyre. Tegning: Bjørn Holthe Vis mer

Grönholm og Solberg?

Trysilfjellet-sjefen sier han har fire svært interesserte stjerner som står klare til å bygge seg hytte i det nye luksusfeltet. Hvem disse størrelsene er vil han ikke røpe, men etter det Dagbladet får opplyst på annet hold i bygda, skal i hvert fall finnen Marcus Grönholm ha vært og sett på tomt. Finlands verdensmester i rally skal ha gitt uttrykk for at han ønsker seg en mer avskjermet og større tomt enn hva Trysil har kunnet tilby hittil.

Hans norske konkurrent Petter Solberg har også vært i Trysil i vinter og sett på tomter. Hans kone kommer fra et område på den andre siden av svenskegrensen. Tryslingene håper at paret vil bli faste gjester med egen hytte i bygda.

-  Det som er sikkert, er at tomtene blir solgt til de stjernene vi vil ha, og ikke til noen som måtte by over. Her blir det ikke budrundene som avgjør, sier Halvardsson.

Kommunen har hatt relativt strenge byggerestriksjoner i dette området, og ikke tillatt sammenslåing av to eller flere tomter slik som i Hafjell, for at rikfolk skal kunne bygge stort. Maks boligflate er i dag 250 kvadratmeter på en ett måls tomt, fordelt på et par etasjer.

Dobbelt så stort

I « Beverly Hills» kan det bygges tilnærmet dobbelt så stort, siden tomtene er dobbelt så store som det som er vanlig i Trysil.

Halvardsson har varslet sine interessenter om at de trolig kan starte byggingen våren 2006, etter at nødvendig infrastruktur er etablert.

Trysils ordfører Ole Martin Norderhaug er svært positiv til luksustomtene.

Ingen politikere skal så langt ha hatt innvendinger.

LUKSUS: Bjørn Dæhlies hytte i Trysil.
HAR HYTTE: Michael Schumacher.
HAR HYTTE: Håvard Flo.