Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil felle ulv

Trysil-ordfører har søkt om felling av nærgående ulv

- Ikke bra at innbyggerne føler ubehag. 

VIL FELLE ULV: Ordføreren i Trysil vil felle en nærgående ulv, på vegne av innbyggerne. Illusjonstrasjonsfoto: NTB Scanpix
VIL FELLE ULV: Ordføreren i Trysil vil felle en nærgående ulv, på vegne av innbyggerne. Illusjonstrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Erik Sletten (Sp) i Trysil har søkt om felling av en ulvetispe som til tider har vært nærgående i bygda Søre Osen.

- Min oppgave som ordfører er å være opptatt av folk som bor her. Innbyggerne i kommunen skal ha det bra, og det har de stort sett, men det er ikke bra at de føler ubehag ved at denne ulven blir for nærgående, sier ordføreren til Nationen.

Ulvetispa tilhører Slettåsreviret og er en av ulvene som ble merket med radiosender i januar. Ifølge Trysil-ordføreren har den kommet tilbake selv etter at Statens naturoppsyn har skutt skremmeskudd for å jage den vekk fra bebyggelsen.

Miljødirektoratet opplyser at de ser på GPS-data fra senderen på ulven for å vurdere dens bevegelser og atferd den siste tida.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling