Populært: Trysiltunet var populært blant kjøperne og alle leilighetene er solgt. Byggingen er også godt i gang.
Populært: Trysiltunet var populært blant kjøperne og alle leilighetene er solgt. Byggingen er også godt i gang.Vis mer

56 leiligheter til 178 mill.

Trysil-suksess truet

Kommunen sa ja, alle leilighetene ble solgt og byggingen er i gang. Nå vil den mektige grunneierforeningen i Trysil trekke tilbake festekontrakten.

(Finansavisen.no): Fredag klokken 16 går fristen ut. Trysilfjell Utmarkslag krever at en utbygger går med på helt nye betingelser i en festekontrakt. Hvis ikke vil de heve kontrakten.

Det er dramatisk for Trysil Turistsenter Eiendom som står bak en utbygging av 56 leiligheter rett ved skisenteret i Trysil, et prosjekt som har fått navnet Trysiltunet. Alle leilighetene er solgt, til en samlet pris av 178 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Byggingen som er godkjent av kommunen er godt i gang og flere av husene er reist. Og snart kommer vinteren.

- Kan ikke akseptere

Trysilfjell Utmarkslag er et samvirkeforetaket som består av 26 grunneiere i Trysilfjellområdet og har styrt det meste av utviklingen i den populære destinasjonen helt siden 1970-tallet, ifølge avisen.

Den 1. mai tok Johan Swärd over som daglig leder. Han ønsker ikke å kommentere saken, men viser Finansavisen videre til advokat Eivind Bjøralt, som holder til i Lillehammer.

- Eksisterende festekontrakt sier noe om hva som kan etableres på tomten. Utbyggingen som nå er i gang bryter med denne. Dette kan ikke vi akseptere og for å finne en løsning tilbyr vi nå en ny festekontrakt. Det er ikke riktig at vi trekker tilbake kontrakten, sier Eivind Bjøralt til Finansavisen.

- Det stemmer at dersom utbygger ikke godtar ny festekontrakt, så har vi varslet at vi vil heve dagens kontrakt.

Stopper ikke byggingen

- 56 kjøpere gleder seg til å få ny leilighet i Trysiltunet. Kommer utmarkslaget til å gå så langt som til å velte utbyggingen?

- Vi håper vi finner en løsning før det går så langt, sier Bjøralt, ifølge avisen.

Eierne bak Trysiltunet på sin side vil ikke stoppe arbeidet.

- Vi stopper ikke arbeidene nå. Her er det 30 ansatte i arbeid og byggene reiser seg. Vi mener det vi bygger er innenfor gjeldende festekontrakt. Vi har hele tiden hatt tett kontakt med utmarkslaget, blant annet har vi hatt møte med arkitekt og utmarkslag sammen. De har vært godt kjent med våre planer. Dette er også grundig behandlet gjennom kommunal saksbehandling – og godkjenning, sier Jan Terje Ås, en av eierne bak Trysiltunet.

Andre økonominyheter:
- Eiendom har noe for enhver smak
Meglere: - Et marked i balanse