Tsarfamiliens barn funnet?

Beinrester kan være Alexei og Maria eller Anastasia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 1998 ble tsar Nicholas II, hans kone og flere av barna hans begravd på nytt, etter at likrestene ble funnet tidlig på nittitallet.

Restene etter tsarens sønn Alexei og en av de to døtrene Maria og Anastasia har derimot aldri blitt funnet. Men nå kan arkeologene ha funnet dem, melder nyhetsbyrået AP.

Beinrestene ble funnet i et nedbrent område nær Yekaterinburg, byen der familien til tsar Nicholas II og hans kone og barn ble holdt som fanger og skutt i 1918.

Det nye funnstedet skal stemme med stedet som Yakov Yurovsky, mannen som ledet henrettelsen av familien, har sagt de dumpet likene, ifølge Sergei Pogorelov, som leder den arkeologiske utgravingen.

– Beinene tilhører to forskjellige personer, høyst sannsynlig en ung gutt i 10-13 årsalderen og en ung kvinne i 18-23 årsalderen, sier Pogorelov til TV-kanalen NTV ifølge nyhetsbyrået AP.

Tsarfamilien ble avsatt i 1917 etter revolusjonen i Russland, og deportert til byen Yekaterinburg hvor de ble henrettet 17. juli 1918. Tsar Nicholas, kona Alexandra og tsarens fem barn og fire tjenere ble skutt og drept i en kjeller. Etterpå skal de ha blitt kastet i en lastebil og først oppbevart i en gruvesjakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer