- Tschudi-saken har svekket Støres ledersjanser

Det mener flere i arbeiderbevegelsen.

KRONPRINSER: Industri Energi-lederen mener Jonas Gahr Støre (t.v.) har fått en skrape i lakken og ser for seg at Raymond Johansen kan overta AP-tronen. Foto: Erlend Aas / Scanpix .
KRONPRINSER: Industri Energi-lederen mener Jonas Gahr Støre (t.v.) har fått en skrape i lakken og ser for seg at Raymond Johansen kan overta AP-tronen. Foto: Erlend Aas / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sentrale skikkelser i arbeiderbevegelsen mener Jonas Gahr Støre er svekket som kandidat til å bli Ap-leder. Nå seiler Raymond Johansen opp som konkurrent.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har fram til nå vært soleklar favoritt til å overta Ap-tronen når statsminister Jens Stoltenberg gir seg. Men nå sier flere sentrale skikkelser at habilitetssaken har svekket Støre, skriver VG.

- Per i dag er Støre ikke en like soleklar kandidat som han var for ett år siden. Om han er inhabil eller ikke: Det som har kommet fram, har gitt Støre en stor skrape i lakken, sier Leif Sande, leder av LOs fjerde største forbund Industri Energi.

Han utelukker ikke at Støre kan komme tilbake, men mener at partisekretær Raymond Johansen kan være en vel så god kandidat.

Det er lederen av Handel og Kontor, Sture Arntzen, helt enig i. Også Arntzen mener at Støre er svekket, men tror fortsatt at hans kandidatur er sterkt.

Leder Geir Bjørkli i Fengsels- og friomsorgsforbundet mener Støre har fått en «veldig synlig ripe i lakken», men har et annet forslag til hvem som kan seile opp som utfordrere til ledervervet når den tid kommer.

- Jeg skulle ønske Grete Faremo ble aktuell. Hun er en av de dyktigste vi har, sier Bjørkli.

Partisekretær Raymond Johansen ønsker ikke å kommentere saken, mens Jonas Gahr Støre kaller det for en «hypotetisk problemstilling».

(NTB)