KLOKKA TIKKER: Klokka tikker for den greske statsministeren Alexis Tsipras. 30. juni skal landet betale fire avdrag på gjelden til IMF, på til sammen rundt 1,5 milliarder euro. Betaler ikke Hellas, er de konkurs.  Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/Files
KLOKKA TIKKER: Klokka tikker for den greske statsministeren Alexis Tsipras. 30. juni skal landet betale fire avdrag på gjelden til IMF, på til sammen rundt 1,5 milliarder euro. Betaler ikke Hellas, er de konkurs. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/FilesVis mer

Tsipras ber igjen om utsettelse

Hellas' statsminister ber igjen de andre eurolandene om en midlertidig forlengelse av det greske låneprogrammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 18 andre eurolandene sa ettertrykkelig nei til den greske forespørselen på et møte lørdag. Men statsminister Alexis Tsipras sendte dagen etter et nytt brev til kollegene med ønske om at låneprogrammet forlenges så grekerne kan holde en folkeavstemning søndag, melder Financial Times.

- Jeg ønsker å be om at dere ser på spørsmålet på nytt, siterer avisa fra brevet som er stilet til Luxembourg.

- Det vil bidra til vårt felles mål om å nå en enighet som er gunstig for oss alle, fremholder Tsipras.

Tsipras trakk seg fredag fra forhandlingene med kreditorene i EU og IMF om hva som skal skje med det greske låneprogrammet.

Det utløper tirsdag, og grekerne har ikke villet gå med på långivernes vilkår om kutt og reformer for å forlenge det med fem måneder. I stedet vil Tsipras ha en folkeavstemning om vilkårene.

(NTB)