VIL HA INNSPILL:  Hellas' statsminister Alexis Tsipras ga verdenspressen tommelen opp etter at han forlot EU-møtene i Brüssel fredag. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
VIL HA INNSPILL: Hellas' statsminister Alexis Tsipras ga verdenspressen tommelen opp etter at han forlot EU-møtene i Brüssel fredag. Foto: AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Tsipras vil utlyse folkeavstemning om kriseavtale

Hellas' statsminister Alexis Tsipras vil utlyse en folkeavstemning om forslaget om en avtale med de utenlandske kreditorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' statsminister Alexis Tsipras vil utlyse en folkeavstemning om forslaget om en avtale med de utenlandske kreditorene.

Tsipras, som sammenkalte til hastemøte i regjeringen tidligere fredag, møtte natt til lørdag pressen og sa at kravene Hellas er bedt om å akseptere, innebærer utålelige byrder.

Han sier at forslaget vil forverre arbeidsmarkedet og føre til økte skatter, og han vil derfor sende avtalen til folket for at de kan si sin mening.

Han sier han vil be kreditorene om noen dagers utsettelse slik at folkeavstemningen kan holdes 5. juli.

Tidligere fredag sa finansminister Yanis Varoufakis at både Hellas og kreditorene EU, IMF og Den europeiske sentralbanken ESB har «plikt» til å komme fram til en enighet om lån og reformer når eurosonens finansministre møtes lørdag.

(NTB)