Tsjekkia anklager Russland for å drive propagandakrig. Nå skal myndighetene slå tilbake

- Motivasjonen er å slå tilbake. De mener at det foregår en krig om sannheten, men at vesten startet krigen, sier norsk ekspert om den russiske propagandaen.

PROPAGANDA-KRIG: Tsjekkias myndigheter mener Russland og president Vladimir Putin driver propagandakrig innenfor tsjekkiske landegrenser. Nå vil de slå tilbake. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PROPAGANDA-KRIG: Tsjekkias myndigheter mener Russland og president Vladimir Putin driver propagandakrig innenfor tsjekkiske landegrenser. Nå vil de slå tilbake. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tsjekkias regjering anklager Vladimir Putins Russland for å drive propagandakrig innenfor tsjekkiske landegrenser.

Nå skal landet svare på det de karakteriserer som en «informasjonskrig» med opprettelsen av en egen antipropaganda-gruppe.

Det melder The Guardian.

Tsjekkias regjering hevder nemlig at stormakten i øst har plassert egne propaganda-agenter i landet for å spre pro-russisk innhold, blant annet på sosiale medier.

20 personer i ny gruppe

Derfor oppretter det tsjekkiske innenriksdepartementet en gruppe på 20 personer som skal motarbeide det de opplever som russisk nett-propaganda. Den samme gruppa skal også lære opp offentlig ansatte til å gjøre det samme.

Det annonserte Milan Chovanec, Tsjekkias innenriksminister på en konferanse fredag.

- Vi vil inn i hver eneste smarttelefon for å slå tilbake mot russisk feilinformasjon, sier Chovanec, ifølge The Guardian.

Avisa skriver videre at det er flere titalls nettsteder i Tsjekkia som per i dag promoterer et pro-russisk syn om blant annet vesten. Det er 30 000 russere som bor i Tsjekkia, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer