Tsjekkias president: - Jeg er dypt overbevist om at vi ser en organisert invasjon og ikke en spontan bevegelse av flyktninger

Mener flyktningene burde kjempe mot IS.

REAKSJONER: Tsjekkias president Milos Zeman holdt i går sin julehilsen til det tsjekkiske folk. Talen vekker reaksjoner.  Foto: CTK Photo/Libor Zavoral/NTB scanpix
REAKSJONER: Tsjekkias president Milos Zeman holdt i går sin julehilsen til det tsjekkiske folk. Talen vekker reaksjoner. Foto: CTK Photo/Libor Zavoral/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tsjekkias president Milos Zeman holdt i går sin årlige julehilsen til det tsjekkiske folk.

Som i mange andre europeiske land er flyktningkrisa det store temaet i Tsjekkia, og den sosiademokratiske presidenten vekker oppsikt med sin tale til folket.

- Jeg er dypt overbevist om at vi ser en organisert invasjon og ikke en spontan bevegelse av flyktninger, sa Zeman.

Burde kjempe mot jihadistene Medlidenhet er «mulig» for flyktninger som er gamle eller syke og barn, men ikke for unge menn som burde bli hjemme og kjempe mot jihadistene, sa presidenten.

Videre hevdet han at IS bare blir sterkere i Syria dersom unge menn flykter til Europa.  Han sammenliknet situasjonen for de som nå er på flukt med unge tsjekkere som forlot landet da det var under okkupasjon av nazi-regimet fra 1939 til 1945, skriver AFP.

Ifølge presidenten var deres mål å kjempe for frigjøringen av Tsjekkia, og ikke å motta sosial støtte fra Storbritannia, skriver Deutsche Welle.

Han har tidligere advart mot at flyktningene bringer terrorisme og smittsomme sykdommer til Europa, og sammenliknet seg selv med figuren Kassandra fra gresk mytologi - som ifølge myten hadde profetievner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer