Tsjekkisk favoritt i Nesheims klasse

LOS ANGELES (Dagbladet): Den tsjekkiske filmen «Kolya» er skyhøy favoritt til å vinne Oscar for beste fremmedspråklige film. - Jeg vet det, og jeg liker det ikke, sier regissør Jan Sverak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det han ikke liker, er å måtte gå rundt med ledertrøya her i Hollywood og så kanskje ende opp uten premie på mandag kveld. For ingen vet hvem som vinner, selv om alle som mener å ha peiling på det peker ut «Kolya» som det soleklare valget.

Og hvorfor? Jo, kanskje er det så enkelt som noen sier: Filmen handler om en middelaldrende mann med sjel, intelligens og drag på damene. De fleste stemmeberettigete medlemmer av The Academy for Motion Picture Arts and Sciences er middelaldrende menn som gjerne ser seg selv framstilt slik - sjelfulle, intelligente og seksuelt attraktive.

Kino-fordel

Og hvis slike forhold er viktige for stemmegivningen, så ligger nok «Søndagsengler» dårlig an. For dessverre, ingen av akademiets medlemmer kan direkte sammenlikne seg med Marie Theisen.

Enda verre for «Søndagsengler» er det nok at filmen ennå ikke har gått opp på kino i USA. Konkurrentene «Prisoner of the Mountains», «Ridicule» og «Kolya» har vært kinovist og tilgjengelige både for publikum og akademimedlemmer en stund nå - og det er ansett som en stor fordel i kampen om Oscar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer